Η LeEco πρόσφατα ανακοίνωσε τρεις συσκευές, και ένα από τα σημαντικότερα σημεία διαφοροποίησης τους, είναι ότι η υποδοχή 3.5mm για τα ακουστικά, έχει αντικατασταθεί από την νέα υποδοχή USB Type-C.

Πρόσφατα, στο Intel Developer Forum στην Shenzhen, στην Κίνα, η Intel έκανε σαφές (με μία αρκετά λεπτομερή πρόταση) ότι επιθυμεί την απομάκρυνση της θύρας ήχου 3.5mm από τις πηγές ήχου.
Πιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον καθιερωμένο connector ακουστικών; Το ότι είναι μία αναλογική, μονού σκοπού, θύρα σε ψηφιακές συσκευές, που χαρακτηρίζονται από multi-purpose αποδοτικότητα.

 

Επίσης, καταλαμβάνει χώρο, και ορισμένες φορές οριοθετεί το πάχος και επομένως το design ορισμένων συσκευών, με τον USB Type-C connector να είναι πολύ πιο σύγχρονος, πολυδιάστατος, μικρός και ευέλικτος τύπος υποδοχής, που μπορεί να διαχειριστεί high-throughput μεταφορές δεδομένων και να αναλαμβάνει την φόρτιση ακόμα και ολόκληρων φορητών υπολογιστών χωρίς πρόβλημα.

 

Με την ύπαρξη τώρα του USB Type-C, οι σχεδιαστές headphones, μπορούν να ενσωματώσουν τον digital-to-analog converter και τον ενισχυτή, απευθείας στα ακουστικά τους, εξασφαλίζοντας την σταθερή ποιότητα ήχου κατά μήκους όλων των συσκευών.

 

Όταν ξεκίνησαν να κυκλοφορούν φήμες, ότι η Apple πρόκειται με το iPhone 7 να εγκαταλείψει την υποδοχή 3.5mm, έμοιαζε σαν μία προσπάθεια της εταιρείας να ωθήσει τους ανθρώπους προς την αγορά περισσότερων αξεσουάρ με connector τύπου Lightning. Τώρα ωστόσο που η LeEco παρουσίασε ήδη τρία κινητά, και η JBL ανακοίνωσε τα δικά της noise-cancelling headphones που κάνουν χρήση USB Type-C, είναι φανερή η μετάβαση προς την ψηφιακή εποχή του USB Type-C ή παρόμοιων λύσεων.

 

Βεβαίως, η διαδικασία αυτή δεν θα είναι ανώδυνη, αφού όλα τα καλά ακουστικά, τις τελευταίες δύο, τρεις δεκαετίες διαθέτουν είτε 3.5mm είτε 6.35mm connectors. Η βιομηχανία της τεχνολογίας πάντως, φαίνεται να είναι πεπεισμένη ότι εξολοθρεύοντας και τα τελευταία απομεινάρια της αναλογικής τεχνολογίας είναι το καλύτερο μακροπρόθεσμα για όλους.

 

Link.png Site: TheVerge