Παρότι οι μικροεπεξεργαστές Intel Core i-series “Haswell” έχουν μια σειρά από πλεονεκτήματα στο τομέα του overclocking σε σύγκριση με προκατόχους τους, οι retail εκδόσεις αυτών δεν αποδίδουν αυτά που υπόσχονται τα εργοστασιακά δείγματα.

Σύμφωνα με κατασκευαστές εργοστασιακών υπερχρονισμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών, πολλές εμπορικές εκδόσεις του Intel Core i7-4770K, δεν μπορούν να λειτουργήσουν σταθερά σε ταχύτητες των εργοστασιακών δειγμάτων.

 

Η Intel από την μεριά της παραδέχεται ότι δεν μπορεί να παρέχει καμιά εγγύηση σε υπερχρονισμένες συχνότητες. Σε δήλωσή του, αντιπρόσωπος κατασκευαστή ηλεκτρονικού υπολογιστή, ανέφερε συγκεκριμένα: Υπάρχει μεγάλη διαφορά στις προοπτικές overclocking μεταξύ πρώιμων δειγμάτων Haswell chips και retail εκδόσεων αυτών.

 

Παράλληλα τέσσερις κατασκευαστές από το Ηνωμένο Βασίλειο που προμηθεύουν προσωπικούς υπολογιστές με εργοστασιακά υπερχονισμένους μικροεπεξεργαστές ανέφεραν στην ιστοσελίδα PCPro ότι οι retail εκδόσεις των Core i-series 4000-family “Haswell” chips δεν μπόρεσαν να αγγίξουν τα clock rates των εργοστασιακών δειγμάτων όπου η Intel προμηθεύει τους κατασκευαστές για διάφορες δοκιμές πριν την επίσημη κυκλοφορία τους.

 

Άλλος κατασκευαστής φέρεται να δήλωσε ότι τα pre-production speeds των 4.5GHz έπρεπε να μειωθούν στα 4.3GHz στις retail εκδόσεις γιατί δεν λειτουργούσαν σταθερά. Επίσης ένα άλλο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν, είναι ότι οι εκδόσεις των Intel Core i “Haswell” chips που προορίζονται να διατεθούν στην αγορά, όταν υπερχρονίζονται αναπτύσσουν μεγαλύτερη θερμοκρασία κατά 15°C σε σχέση με το δείγμα προπαραγωγής.

 

Link.png Site: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20130606231316_Retail_Versions_of_Intel_Core_i_Haswell_Are_Hotter_and_Slower_Than_Expected_Report.html[/url]']xbitlabs.com