Μετά το επίσημο ντεμπούτο της 4ης γενιάς των Core i επεξεργαστών η αλλιώς Haswell, η Intel ετοιμάζει νέες αλλαγές σε ονομασίες προϊόντων που κρίνονται "παλιές" και όχι μόνο.

Σε επικοινωνία της ιστοσελίδας CNET με την Intel, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το εμπορικό σήμα του Atom θα αποσυρθεί και θα αντικατασταθεί από την μικροαρχιτεκτονική Silvermont την οποία παρουσίασε πρόσφατα. Τα νέα προϊόντα που θα βασίζονται στο Silvermont θα διαθέτουν την ονομασία Pentium ή Celeron εκτός από τα tablets.

 

Ο λόγος της κίνησης αυτής από την Intel είναι το παρελθόν του Atom το οποίο είναι άρρηκτα δεμένο με τα netbooks και τη φήμη του «αργού υπολογιστή» που αυτά διαθέτουν και η οποία δε συμβαδίζει με τις επιδόσεις του Silvermont που συγκρίνονται με Celeron και Pentium συστήματα. Οι πιο εξελιγμένες εκδόσεις άλλωστε του Silvermont θα διαθέτουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τους επιτραπέζιους υπολογιστές όπως PCI και SATA θύρες.

 

Σημαντική κρίνεται η απόφαση της Intel να μη κυκλοφορήσει τις συγκεκριμένες προτάσεις μόνο για Windows συστήματα αλλά να συμπεριλάβει και λύσεις που στηρίζονται στην πλατφόρμα του Android την οποία η Intel υποστηρίζει με συμβατή έκδοση που κυκλοφορεί η ίδια.

 

Όπως αναφέρει η Intel, μέσα στο έτος θα υπάρξει κυκλοφορία πληθώρα συσκευών όπως laptops, υβριδικών συστημάτων, All In One PC και επιτραπέζιων υπολογιστών που θα τρέχουν τα επερχόμενα Windows 8.1 και Android.

 

Link.png Site: http://news.cnet.com/8301-1001_3-57587208-92/intels-future-pentium-chip-does-windows-and-android/?part=rss&subj=news&tag=title[/url]']cnet.com