Η τεράστια επιτυχία του Raspberry Pi, του μικρού υπολογιστή με τις τεράστιες δυνατότητες και με την καταπληκτική τιμή, δεν πέρασε απαρατήρητη από τη Microsoft η οποία προτείνει μια παρόμοια λύση η οποία φυσικά στηρίζεται στα Windows.

Σε συνεργασία με την Intel και την εταιρεία CircuitCO, η Microsoft σε μήνυμα της στο επίσημο blog προτείνει το Sharks Cove, μια πλακέτα προγραμματισμού η οποία σύμφωνα με τη Microsoft «μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη hardware και driver για τις πλατφόρμες των Windows και Android». Συγκεκριμένα υποστηρίζει την ανάπτυξη συσκευών και drivers που χρησιμοποιούν μια σειρά από interfaces συμπεριλαμβανομένου των GPIO, I2C, I2S, UART, SDIO, USB.

 

Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται ο τετραπύρηνος Intel Atom Z3735G με ταχύτητα από 1.33GHz έως το 1.83GHz, 1 GB RAM καθώς και 16GB αποθηκευτικού χώρου επεκτάσιμου μέσω της microSD θύρας.

 

Η σύγκριση πάντως του Sharks Cove με το Raspberry Pi είναι ίσως άδικη αφού είναι αρκετά ακριβότερο από τη δημοφιλή πλακέτα, με την τιμή του να έχει οριστεί στα $299 έναντι μόλις $35 του Rasberry Pi. Όπως καταλαβαίνουμε και από την ιστοσελίδα του Sharks Cove, το κοινό για το οποίο προορίζονται οι δύο αυτές προτάσεις είναι διαφορετικό αφού η εταιρεία αναφέρει ότι ο κύριος σκοπός του Sharks Cove είναι η ανάπτυξη συστημάτων για tablets που στηρίζονται στην πλατφόρμα των Intel Atom καθώς και σε φορητές συσκευές.

 

Link.png Site: ArsTechnica

Link.png Site: MSDN Blog