Η Lenovo ανακοίνωσε τη νέα της ναυαρχίδα Vibe Z2 Pro, που διαθέτει οθόνη ανάλυσης QHD (2560 x 1440 pixels) με διαγώνιο 6 ιντσών (490ppi) και μεταλλικό φινίρισμα.

Το κορυφαίο smartphone του Κινέζου κατασκευαστή, πέρα από τη μεταλλική εμφάνιση και το ιδιαίτερο λεπτό προφίλ (μόλις 7.7 χιλιοστά, με λεπτά περιθώρια γύρω από την οθόνη) επιδεικνύει κορυφαίο hardware, που βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 801 SoC, με συχνότητα λειτουργίας 2.5GHz, και συνοδεύεται από 3GB RAM. Διαθέτει 32GB αποθηκευτικού χώρου, ωστόσο δεν προσφέρεται υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD και έτσι δεν επεκτείνεται.

 

Στο πίσω μέρος εξοπλίζεται με κάμερα 16 Megapixels (αισθητήρας BSI) με LED flash, οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και δυνατότητα λήψης video ανάλυσης 4K. Παρά το λεπτό προφίλ -αν και λόγω μεγέθους οθόνης υπάρχει αρκετός χώρος στο εσωτερικό για... εκμετάλλευση- η εταιρεία εφοδίασε το Vibe Z2 Pro με μπαταρία 4000mAh, ενώ επιπλέον παρέχονται δυνατότητες 4G LTE και dual-SIM. Οι διαστάσεις του είναι 156 x 81.3 х 7.7 χιλιοστά και το βάρος του είναι 179 γραμμάρια.

 

Όσο αφορά στο λογισμικό, βασίζεται στο Android 4.4 ενώ η εταιρεία έχει προσαρμόσει το δικό της UI, Vibe UI 2.0. Το κινητό θα είναι διαθέσιμο σε μαύρο, λευκό και χρυσό χρώμα το Σεπτέμβριο (και στη χώρα μας από όσο έχουμε μάθει). Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε ακόμη το κόστος του (στη Ρωσία πάντως θα στοιχίζει $834 αν και τα κινητά στη συγκεκριμένη χώρα πωλούνται αρκετά ακριβότερα σε σχέση με άλλες χώρες).

 

 

Link.png Site: PhoneArena