Μετά από μια μικρή αναβολή, η Lenovo κάνει διαθέσιμο από σήμερα το νέο smartphone της, το Phab 2 Pro το οποίο ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της αγοράς ως το πρώτο που υποστηρίζει την τεχνολογία Tango της Google.

Όπως είχαμε δει από κοντά στην έκθεση IFA 2016, το Lenovo Phab 2 Pro διαθέτει τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος, όπου με παράλληλη χρήση και με τη βοήθεια άλλων αισθητήρων, αναλαμβάνουν μεταξύ άλλων την τρισδιάστατη χαρτογράφηση ενός χώρου σε πραγματικό χρόνο. Στις χρήσεις της τεχνολογίας Tango περιλαμβάνονται εφαρμογές αλλά και παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας, μερικά από τα οποία δοκιμάσαμε κατά την πρώτη μας επαφή με τη συσκευή.

 

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το Phab 2 Pro ανήκει στη μεσαία κατηγορία αν και διαθέτει τεράστια οθόνη 6,4 ιντσών με ανάλυση 1440 x 2560, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει ο Snapdragon 652 με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 4GB μνήμη και 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 4050mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης. Στο πίσω μέρος και κάτω από τις κάμερες υπάρχει ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, τρέχει Android 6.0 Marshmallow με δυνατότητα εγγραφής ήχου Dolby Atmos 360 μοιρών.

 

 

Αρχικά η συσκευή είναι διαθέσιμη για παραγγελία από την ιστοσελίδα της Lenovo και με τιμή $500 ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα κάνει την εμφάνισή της και στα καταστήματα.

 

Link.png Site: PhoneArena