Στο συνέδριο Lenovo Tech World που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, στην Κίνα, παρουσιάστηκε ένα νέο "concept" με την ονομασία "Magic View", που ενσωματώνει μία δεύτερη, "ιδιωτική οθόνη" στο smartwatch.

Αυτή η δεύτερη, μικρή οθόνη που έχει την ονομασία Virtual Interactive Display (VID) μοιάζει απενεργοποιημένη ή και διακοσμιτική, ωσότου ο χρήστης την κρατήσει μπροστά στο ύψος των ματιών του. Μόλις ο χρήστης την φέρει κοντά στο μάτι του, θα μπορεί να δει μία εικόνα, που είναι 20 φορές μεγαλύτερη από την κύρια οθόνη του smartwatch.

 

Η εταιρεία λέει, ότι για να επιτύχει κάτι τέτοιο επιστράτευσε μία τεχνική "οπτικής αντανάκλασης", και πως ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει την δεύτερη οθόνη για να βλέπει χάρτες, εικόνες ή ακόμα και videos.

 

Η δεύτερη οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ειδοποιήσεις -που δεν διακρίνονται στην βασική οθόνη, ώστε να μην είναι ορατές σε άλλους- ή για περιεχόμενο που ο χρήστης θέλει να διατηρήσει κρυφό.

 

gallery_286955_2043_17230.jpg

 

gallery_286955_2043_15220.jpg

 

gallery_286955_2043_18216.jpg

 

Το concept "Magic View" όπως ήταν μάλλον φυσιολογικό, μοιάζει πολύ με το Moto 360, και σύμφωνα με αναφορές, το λογισμικό μοιάζει να βασίζεται στο Android OS, ωστόσο η εταιρεία λέει ότι είναι διαφορετικό σε σχέση με το γνωστό λειτουργικό σύστημα της εταιρείας ή σε σχέση με το ειδικά ανεπτυγμένο για τέτοιου είδους συσκευές Android Wear.

 

 

Link.png Site: Engadget

Link.png Site: Android Central