Αν και δεν έχουν γνωρίσει εμπορική επιτυχία, η Samsung έχει ήδη έως σήμερα ανακοινώσει δύο smartphones με ενσωματωμένο προβολέα. Η Lenovo ωστόσο πιστεύει ότι βρήκε τον τρόπο για να κάνει ελκυστικό τον συγκεκριμένο συνδυασμό στους χρήστες.

Σύμφωνα με την Κινέζικη εταιρεία, που παρουσίασε το προϊόν στο συνέδριο Lenovo Tech World που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, στην Κίνα, το Smart Cast ενσωματώνει ένα focus-free laser projector, σε αντίθεση με την τεχνολογία DLP που χρησιμοποιείται από τους σημερινούς DLP pico projectors.

 

Πέρα από την συνηθισμένη λειτουργία προβολής σε κάποιον τοίχο ή σε πανί, υπάρχει και η "λειτουργία επιφάνειας" (surface mode), η οποία απαιτεί από τον χρήστη να περιστρέψει το τμήμα του προβολέα στο πάνω μέρος του κινητού (για να ενεργοποιήσει την αντανάκλαση) ώστε να μπορεί να προβάλει μία "οθόνη αφής" ή ένα εικονικό πληκτρολόγιο ή ένα εικονικό πιάνο ή οτιδήποτε στην επιφάνεια του γραφείου του χρήστη.

 

Η Κινέζικη εταιρεία δεν έδωσε πολλές περισσότερες πληροφορίες για το "concept", το κόστος ή αν στοχεύει στην διάθεση του στην αγορά μελλοντικά.

 

 

Link.png Site: Engadget