Πέρα από τη νέα “καταναλωτική” σειρά Yoga Tablet 2, η Lenovo παρουσίασε και το Yoga Tablet 2 Pro, το οποίο απευθύνεται σε απαιτητικούς χρήστες ενώ ενσωματώνει χαρακτηριστικά που συναντούμε για πρώτη φορά σε συσκευές του είδους, όπως ο ενσωματωμένος βιντεοπροβολέας (Pico projector) .

Πρόκεται για ένα βιντεοπροβολέα που βρίσκεται στη μία άκρη της κυλινδρικής ράχης του tablet –ιδανική για hold mode- και που μπορεί να προβάλει εικόνα μεγέθους 50 ιντσών σε ανάλυση 854 x 480 pixels.

 

Αν δεν βρίσκετε την ανάλυση του βιντεοπροβολέα αρκετή, υπάρχει πάντα η ενσωματωμένη οθόνη, που στη περίπτωση του Yoga Tablet 2 Pro είναι τεχνολογίας LCD IPS, με διαγώνιο 13.3 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση Quad HD, δηλαδή 2560 x 1440 pixels.

 

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη επίσης με δύο ηχεία, ισχύος 1.5W το καθένα αλλά και ένα subwoofer (!) των 5W, όλα κατασκευασμένα από την εταιρεία JBL.

 

 

Όσο αφορά στον υπόλοιπο εξοπλισμό, βασίζεται στο τετραπύρηνο Intel Atom Z3745 SoC με μέγιστη συχνότητα λειτουργίας 1.86GHz και διαθέτει 2GB RAM και 32GB επεκτάσιμου –έως 64GB- μέσω κάρτας μνήμης microSD αποθηκευτικού χώρου. Στη πρόσοψη διαθέτει κάμερα 1.6MP ενώ στο πίσω μέρος ενσωματώνει τη κύρια, η οποία είναι αυτόματης εστίασης με αισθητήρα 8.0 Megapixels.

 

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μπαταρία προσφέρει στη συσκευή 15 ώρες αυτονομίας (η αυτονομία εφόσον ενεργοποιηθεί ο Pico projector μειώνεται στις 3 ώρες). Προσφέρεται WiFi dual-band και προαιρετικά δυνατότητες 4G LTE.

 

 

Το Yoga Tablet 2 Pro που έχει βάρος 950 γραμμάρια διαθέτει το χαρακτηριστικό σχεδιασμό με τη κυλινδρική “ράχη” (που μοιάζει υπερβολικά με το σχεδιασμό κάποιων παλαιότερων VAIO laptops της Sony αν θυμάστε) και βελτιωμένο kickstand για να υποστηρίζει τέσσερα modes χρήσης, tilt (για πληκτρολόγηση), stand (για παρουσιάσεις, προβολή βίντεο), hold (για εύκολο κράτημα με το ένα χέρι) και hang (για... κρέμασμα).

 

Το λειτουργικό σύστημα είναι το Android 4.4 KitKat. Η συσκευή θα ξεκινήσει να πωλείται από τα τέλη Οκτωβρίου με κόστος από $500.

 

Link.png Site: PhoneArena