Πριν από τρεις μήνες, η LG παρουσίασε το πρώτο της smartwatch, βασισμένο στην πλατφόρμα του Android Wear, το οποίο είδαμε από κοντά στην IFA.

Με οθόνη 1.65 ιντσών τεχνολογίας IPS, και ανάλυση 280 x 280, το G Watch διαθέτει το Snapdragon 400 SoC της Qualcomm με τετραπύρηνο επεξεργαστή στο 1.2 GHz. Όπως και τα περισσότερα smartwatches που έχουμε δει, έτσι και αυτό διαθέτει επιπλέον 4 GB αποθηκευτικού χώρου, 512 MB RAM και είναι αδιάβροχο. Η σύνδεση με ένα android smartphone είναι απαραίτητη προκειμένου να εμφανιστούν ειδοποιήσεις, sms, e-mail και άλλες πληροφορίες που σας αφορούν από την υπηρεσία Google Now.

 

DSC00698.JPG

 

Ο σχεδιασμός του G Watch δεν προσφέρει συγκινήσεις ενώ είναι κατασκευασμένο από PVD (Physical Vapor Deposition) με επικάλυψη από ανοξείδωτο χάλυβα. Επιπλέον το λουράκι σιλικόνης που διαθέτει μπορεί να αλλάξει με οποιοδήποτε άλλο 22 χιλιοστών της αγοράς.

 

Γνωρίζουμε ήδη ότι το G Watch διατίθεται με τιμή $229 όπως επίσης ότι η Ελλάδα δεν θα περιλαμβάνεται μέσα στις (πρώτες τουλάχιστον) χώρες που κυκλοφορεί ήδη το smartwatch. Πάντως όπως μας ενημέρωσαν οι άνθρωποι της εταιρείας, το G Watch διατίθεται δωρεάν στην Γερμανία με κάθε αγορά του G3, του κορυφαίου smartphone της LG, μια προσφορά που θα θέλαμε να δούμε και στη χώρα μας.

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt