Θέμα έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις τηλεοράσεις της LG που διαθέτουν το έξυπνο μενού Smart TV, με blogger να υποστηρίζει ότι γίνεται αποστολή δεδομένων στις οποίες ο χρήστης δεν έχει δώσει τη συγκατάθεση του.

Ο blogger με το όνομα DoctorBeet ύστερα από έρευνα παρατήρησε ότι αν και είχε απενεργοποιημένη τη ρύθμιση "Collection of watching info", η τηλεόραση του έστελνε προσωπικά δεδομένα στο Internet. Τα δεδομένα αυτά αφορούν την ονομασία του τηλεοπτικού καναλιού, κάτι που γίνεται κάθε φορά που ο χρήστης αλλάζει το κανάλι, αν και καταλήγουν σε server ο οποίος εμφανίζεται ανενεργός. Η συγκεκριμένη επιλογή επιτρέπει στην LG να εξετάσει τις συνήθειες του χρήστη και να του εμφανίσει σχετικές διαφημίσεις μέσω της λειτουργίας Smart Ad.

 

Στη συνέχεια ο blogger ανακάλυψε ότι μέσα στα δεδομένα που αποστέλλει η τηλεόραση περιλαμβάνονται και οι ονομασίες των αρχείων που υπάρχουν σε usb drive που είχε συνδέσει στην τηλεόραση. Με βάση το παράδειγμα που αναφέρει στο άρθρο του, ο DoctorBeet δημιούργησε ένα ψεύτικο αρχείο με την ονομασία "Midget_Porn_2013.avi" του οποίου την ονομασία εντόπισε στα δεδομένα που έστελνε το μενού. Πάντως η συμπεριφορά αυτή δεν ήταν σταθερή αφού όπως αναφέρεται, άλλες φορές δεν γινόταν οποιαδήποτε μετάδοση δεδομένων.

 

Με επίσημη απάντησή της η LG αναφέρει ότι παίρνει παρόμοιους ισχυρισμούς πολύ σοβαρά και ότι έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για το θέμα με βάση τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που ισχύουν για τις Smart TV ανάλογα την αγορά. Πολύ σύντομα προσθέτει η εταιρεία θα ανακοινώσει τα ευρήματα της έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη διαφύλαξη της ιδιωτικής ζωής των χρηστών.

 

Link.png Site: http://doctorbeet.blogspot.gr/2013/11/lg-smart-tvs-logging-usb-filenames-and.html[/url]']Doctorbeet

 

Ενημέρωση 21/11/2013: Με νεώτερη ανακοίνωση της η LG παραδέχεται ότι το πρόβλημα υφίσταται και ότι θα διορθωθεί σύντομα με firmware update που θα κυκλοφορήσει