Λίγα είχαν μείνει στη φαντασία σχετικά με τη νέα ναυαρχίδα της LG, το G4, με την κορεατική εταιρεία να συμπληρώνει το παζλ πριν λίγα λεπτά σε ταυτόχρονη παρουσίαση της σε διάφορα μέρη του κόσμου, με το Insomnia να παρακολουθεί από κοντά αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Το G4 θεωρείται η απάντηση της LG στο Galaxy S6, το One M9 και στο επερχόμενο Xperia Z4, με την εταιρεία να κυκλοφορεί και αυτή με τη σειρά της δύο διαφορετικές εκδόσεις, οι οποίες διαφοροποιούνται στην ποιότητα κατασκευής. H πιο ακριβή έκδοση φέρει στο πίσω μέρος πραγματική δερμάτινη επένδυση και όχι απομίμηση, κάτι που μας εντυπωσίασε με όμορφη αίσθηση στο κράτημα και μια χαρακτηριστική ραφή στο μέσο η οποία εκτείνεται μέχρι το κάτω μέρος.

 

Η δεύτερη έκδοση -την οποία όπως ενημερωθήκαμε, κατά πάσα πιθανότητα δε θα δούμε στη χώρα μας-, έρχεται με το κλαστικό πλαστικό κάλυμμα που είχαμε δει και στις προηγούμενες εκδόσεις, με τη χαρακτηριστική εμφάνιση του βουρτσισμένου αλουμινίου. Κατά τα άλλα, το πάχος είναι ικανοποιητικό, στα 8.9 χιλιοστά ενώ το βάρος των 155 γραμαρίων δε μας δημιούργησε κάποιο πρόβλημα στο κράτημα.

 

 

Από τεχνικής πλευράς, η LG διατηρεί ίδιες τις διαστάσεις της οθόνης στις 5.5 ίντσες, όπως επίσης και την ανάλυση της (Quad HD) με 538ppi, όμως η τεχνολογία που βρίσκεται πίσω αυτή τη φορά είναι διαφορετική και έχει την ονομασία Quantum IPS με κορυφαία χρώματα και φωτεινότητα όπως διαπιστώσαμε. Θα λέγαμε μάλιστα δίχως καμία υπερβολή, ότι η οθόνη του G4 είναι μαζί με αυτή του Galaxy S6, η κορυφαίες που συναντάμε αυτή τη στιγμή στα smartphones.

gallery_39041_1927_48735.jpg

LG G4

LG G4

 

Στο εσωτερικό η LG είναι από τους πρώτους κατασκευαστές που ενσωματώνουν το Snapdragon 808 της Qualcomm, το οποίο διαθέτει εξαπύρηνο επεξεργαστή στα 2.1 GHz, 3 GB RAM και 32 GB αποθηκευτικού χώρου ο οποίος μπορεί να επεκταθεί με μια microSD κάρτα. Κρίνοντας πάντως και με την εμπειρία που έχουμε από το προηγούμενο μοντέλο, η απόκριση και το άνοιγμα των εφαρμογών κατά το μικρό διάστημα που μπορέσαμε να “παίξουμε” με τη συσκευή, έχουν πολύ καλή απόκριση, χωρίς να παρατηρήσουμε καθυστερήσεις.

 

gallery_39041_1927_23171.jpg

 

Κορυφαία είναι και η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος, με αισθητήρα ανάλυσης 16MP ο οποίος έχει 40% μεγαλύτερο μέγεθος από αντίστοιχους άλλων κορυφαίων smartphone και οπτικό σταθεροποιητή νέας γενιάς. Η κάμερα η οποία έχει κατασκευαστεί από την ίδια την LG, είναι ικανή για λήψη φωτογραφιών με διάφραγμα F/1.8 κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε πολύ καλά αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Και στο φετινό μοντέλο βλέπουμε δίπλα από την κάμερα το Laser autofocus το οποίο εγκαινιάστηκε πέρσι και βοηθά σε πολύ καλύτερη εστίαση του αντικειμένου που θέλουμε να κάνουμε λήψη.

 

gallery_39041_1927_93047.jpg

 

Ακόμα. όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο με την πρώτη μας επαφή, η LG δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να ρυθμίσει χειροκίνητα πολλές ρυθμίσεις γύρω από τη λήψη μιας φωτογραφίας, με το τελικό αποτέλεσμα να το βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη και να αποθηκεύεται σε raw format. Για την εγγραφή βίντεο υποστηρίζεται η ανάλυση 4K, με πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τον ανταγωνισμό ενώ η εμπρόσθια κάμερα έχει ανάλυση 8MP.

 

med_gallery_39041_1927_84183.jpg

 

gallery_39041_1927_7645.jpg

 

Για τη μπαταρία, αυτή παραμένει στα 3.000 mAh όμως κατά την παρουσίαση, στέλεχος της Qualcomm δήλωσε ότι εξαιτίας της πολύ καλής διαχείρισης του Snapdragon 808, θα πρέπει να περιμένουμε αυτονομία μεγαλύτερη της μίας ημέρας, ένας ισχυρισμός που θα τον επιβεβαιώσουμε ή όχι στην πλήρη παρουσίαση.

 

Τέλος το LG G4 βασίζεται στην έκδοση 5.1 Lollipop του Android, στην επιφάνεια του οποίου η LG τοποθετεί το δικό της γραφικό περιβάλλον, το UX 4.0 με έμφαση στην απλότητα και την ευκολία χειρισμού. Η πιο στενή συνεργασία με τη Google φέρνει πολλές εφαρμογές της εταιρείας προεγκατεστημένες όπως τα Google docs, ενώ για την υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων στο cloud, Google Drive, η LG προσφέρει 100 GB επιπλέον για 2 χρόνια.

 

102d1f4d2148e946c1a7918efe25c618.jpg

 

Σύμφωνα με πληροφορίας που μας έρχονται από την LG Hellas, το LG G4 θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις αρχές Ιουνίου με τιμή 769 ευρώ για το μοντέλο με το δερμάτινο κάλυμμα ενώ η δεύτερη έκδοση με το πλαστικό κάλυμμα δε θα κυκλοφορήσει - τουλάχιστον αρχικά - στη χώρα μας.

 

Ενημέρωθηκε με το βίντεο της πρώτης μας επαφής με τη συσκευή