Μπορεί η Apple να έκανε ρεκόρ, πουλώντας 10 εκατομμύρια iPhone 6 και iPhone 6 Plus μέσα στις τρεις πρώτες μέρες της διάθεσης τους, αλλά και η LG έκανε το δικό της ρεκόρ. Πούλησε 16,8 εκατομμύρια συσκευές το τελευταίο τρίμηνο, που είναι το καλύτερο της για τα τελευταία 5 χρόνια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε μάλιστα λειτουργικά κέρδη $450 εκατομμυρίων, πόσο διπλάσιο σε σχέση με αυτά της περασμένης χρονιάς.

Οι αποστολές του τμήματος mobile της εταιρείας παρουσίασαν αύξηση 39%, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για πανηγυρισμούς, λόγω των χαμηλότερων λειτουργικών κερδών του τμήματος Home Appliance και των λειτουργικών απωλειών $2,44 εκατομμυρίων του τμήματος Air Conditioning της εταιρείας, με την LG να ισχυρίζεται ότι οι χαμηλότερες πωλήσεις στην Κορέα οφείλονται κατά μεγάλο μέρος στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν.

 

Τα κέρδη από τις τηλεοράσεις και τα συστήματα Home Entertainment σημείωσαν αύξηση 5%, με τη ζήτηση για τηλεοράσεις LCD να σημειώνει αύξηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Η LG αναμένει ακόμα πιο εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα του χρόνου, χάρη στις high-end 4K οθόνες και τηλεοράσεις.

 

Link.png Site: Engadget