Δεν είναι μυστικό ότι η LG έχει μία προτίμηση στις οθόνες OLED, και από ότι φαίνεται η εταιρεία σκοπεύει να αφοσιωθεί στην τεχνολογία μακροπρόθεσμα.

Η LG ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει $8,5 δισεκατομμύρια στην ανάπτυξη της τεχνολογίας OLED μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και για τα πάντα, από την εφαρμογή της τεχνολογίας σε τηλεοράσεις, έως σε αυτοκίνητα και φορετές συσκευές. Η LG χαρακτηρίζει την κίνηση της ως μία “προσπάθεια να πρωτοπορήσει στην ανέγγιχτη αγορά OLED” και να αφήσει πίσω τους ανταγωνιστές της. Δεν είναι και πολύ δύσκολο να καταλάβουμε την “αξία” αυτή της επένδυσης.

 

Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι απαραίτητη στα αυτοκίνητα και στις φορετές συσκευές, όπου υπάρχουν επιφάνειες που δεν είναι επίπεδες και που η εύκαμπτη τεχνολογία OLED μπορεί να βρει εφαρμογή και να γίνει απαραίτητη. Επιπλέον, με την τεχνολογία OLED, η LG μπορεί να αντισταθεί στην λογική του “race-to-the-bottom” στις τιμές των οθονών και ειδικά στον χώρο των τηλεοράσεων. Όπως συμβαίνει και με τις τεχνολογίες 3D και 4K, η τεχνολογία OLED δίνει την δυνατότητα στην LG να ζητήσει “περισσότερα χρήματα” για την γιγαντιαία τηλεόραση ή για το κινητό με την κυρτή σχεδίαση, και δεν χρειάζεται να ανταγωνιστεί τόσο πολύ στις τιμές. Βεβαίως, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να κρατήσει για πάντα – ήδη οι τιμές των τηλεοράσεων OLED έχει πέσει αρκετά τα τελευταία χρόνια - ωστόσο αναμένεται να κρατήσει την LG στην κορυφή ή κοντά στην κορυφή, για μεγαλύτερο διάστημα.

 

Link.png Site: Engadget