Η LG ανακοίνωσε ότι ξεκινάει την παγκόσμια διάθεση του LG G2 mini, του πρώτου “compact” smartphone της κορυφαίας σειράς G της εταιρείας. Η LG αποκάλυψε το G2 mini στο πρόσφατο συνέδριο Mobile World Congress, όπου είχαμε την ευκαιρία να το γνωρίσουμε και από κοντά.

Σύμφωνα με την Κορεάτικη εταιρεία, το G2 mini έχει κορυφαίο σχεδιασμό και ενσωματώνει τα “premium” χαρακτηριστικά UX της ναυαρχίδας της LG G2 σε μία περισσότερο συμπαγή έκδοση. Διατηρεί τη σχεδίαση με το «Rear Key» που γνωρίσαμε με το G2 καθώς και τη minimal αισθητική του, ωστόσο διαθέτει οθόνη LCD IPS 4.7 ιντσών (540 x 960 pixels), αποσπώμενη μπαταρία 2440mAh και τετραπύρηνο επεξεργαστή [(1.2GHz Qualcomm MSM8926 (LTE), MSM8226 (3G) ή 1.7GHz Nvidia Tegra 4i (έκδοση LATAM LTE)].

 

Επίσης έχει 1GB RAM, 8GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου ενώ είναι εφοδιασμένο με το λειτουργικό σύστημα Android 4.4 KitKat. Διαθέτει κάμερα 1.3MP για βιντεοκλήσεις ενώ ανάλογα την έκδοση, θα κυκλοφορήσει με κύρια κάμερα 8.0MP ή 13MP (LATAM LTE έκδοση).

 

Το LG G2 mini επίσης διαθέτει τη νέα λειτουργία Knock Code, που επιτρέπει στο χρήστη να ενεργοποιεί και να ξεκλειδώνει το smartphone του με ένα συνδυασμό χτυπημάτων στην οθόνη.

 

Προκειμένου η εταιρεία να ανταποκριθεί στις διαφορετικές ανάγκες κάθε αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, το G2 mini θα είναι διαθέσιμο σε αρκετές παραλλαγές, σε 3G/4G LTE και σε Single/Dual SIM εκδόσεις καθώς και σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα, Μαύρο (Titan Black), Λευκό (Lunar White), Κόκκινο και Χρυσαφί.

 

Η διάθεσή του θα ξεκινήσει από τον Απρίλιο στις χώρες της δυτικής Ασίας και θα ακολουθήσει σύντομα στην Ευρώπη, στην Ασία, στη Λατινική Αμερική, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική. Λεπτομέρειες για τη διαθεσιμότητά του σε κάθε χώρα θα ανακοινωθούν ξεχωριστά.