Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της τεχνολογίας Plasma φαίνεται πως έβαλε η LG, αφού η εταιρεία θα σταματήσει τη παραγωγή Plasma στο τέλος του ερχόμενου Νοέμβρη σύμφωνα με το Reuters.

Η επιχείρηση τηλεοράσεων Plasma εδώ και καιρό έχει επισκιαστεί από τις τηλεοράσεις τεχνολογίας LCD και επομένως ήταν φυσιολογικό για την εταιρεία να σταματήσει τη παραγωγή και να επικεντρωθεί στη κατασκευή τηλεόρασεων τεχνολογίας LCD και OLED.

 

Η απόφαση της εταιρείας ουσιαστικά αντικατροπτίζει τη σημαντική μείωση της ζήτησης, με την επιχείρηση να αποτελεί μόνο το 2.4% των ετήσιων εσόδων για το 2013. Ο εκπρόσωπος της Κορεάτικης εταιρείας Ken Hong δήλωσε στο Reuters ότι "Θέλαμε να συνεχίσουμε όσο μπορούσαμε", σημειώνοντας ότι η LG κατασκευάζει τα δικά της plasma panels. "Όσο και αν προσπαθήσαμε να τη συνεχίσουμε, δεν αποτελεί επιχείρηση πια".

 

Οι αναλυτές λένε ότι η τεχνολογία των οθονών plasma δεν ήταν ικανή να ακολουθήσει τις εξελίξεις στο τομέα της ανάλυσης, κατανάλωνε περισσότερη ενέργεια και παρήγαγε υψηλότερες θερμοκρασίες από τη τεχνολογία LCD. "Ο συνδυασμός όλων αυτών των παραγόντων έσπρωξαν τους παίκτες της βιομηχανίας να στραφούν στη τεχνολογία LCD" είπε ο αναλυτής της IBK Securities, Eo Kyu-Jin. Από την άλλη, η εταιρεία ερευνών αγοράς NPD DisplaySearch έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία με βάση τα οποία τον περασμένο Ιούλιο, οι αποστολές σε παγκόσμιο επίπεδο των τηλεοράσεων Plasma θα πέσουν στις 500 χιλιάδες το 2015, σε σχέση με τις 5.2 εκατομμύρια του 2014.

 

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής Panasonic από πέρυσι τον Οκτώβριο δήλωσε ότι θα αποσυρθεί από την αγορά των τηλεοράσεων Plasma. Μόλις εγκαταλείψει την αγορά και η LG, ο μοναδικός μεγάλος παίκτης που θα παραμείνει για την ώρα θα είναι η Samsung. Η Samsung λέει ότι θα συνεχίσει στην αγορά, αλλά δεν έχει διευκρινήσει από που θα αγοράζει τα plasma panels από την ώρα που η θυγατρική της Samsung SDI ανακοίνωσε ότι στο τέλος Νοεμβρίου θα εγκαταλείψει επίσης την αγορά. Η Κινέζικη Changhong Electric, παραμένει στο παιχνίδι πάντως.

 

Link.png Site: Reuters

Link.png Site: Engadget