Η LG Electronics ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους και τα πράγματα φαίνονται πολύ αισιόδοξα για την ίδια.

Η LG ανέφερε πως τα καθαρά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 φτάνουν τα 399,8 εκατομμύρια δολάρια και τα λειτουργικά κέρδη τα 588,5 εκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας μια αύξηση 26,5% χρόνο με το χρόνο. Τα μη ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο φθάνουν τα 14,93 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση περίπου 7,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

 

Παράλληλα η LG Mobile Communications Company έχει αποστείλει συνολικά 14,5 εκατομμύρια smartphones για το δεύτερο τρίμηνο, νούμερο αρκετά υψηλό και αυξημένο κατά 20% από πέρσι, με τα LTE προϊόντα να αποτελούν περισσότερο από το 1/3 των συνολικών κινητών που πούλησε φέτος η εταιρεία. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν οι πωλήσεις να αυξηθούν 16% σε σχέση με την περσινή περίοδο, στα 3,51 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελώντας το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από το πρώτο τρίμηνο του 2010. Μόνο τα λειτουργικά κέρδη του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας ήταν 83,4 εκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο και κατάφεραν να βάλουν ένα τέλος στις απώλειες τριών συνεχόμενων τριμήνων.

 

Σε μεγάλο βαθμό, τα καλά αποτελέσματα της περιόδου οφείλονται στην επιτυχία που είχε εξαρχής η διάθεση του LG G3 smartphone στην κορεατική αγορά, σε συνδυασμό με τις ισχυρές πωλήσεις των L Series III smartphones. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της LG, κατά τη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου θα συνεχιστεί η προώθηση του G3 στην παγκόσμια αγορά, ενώ αναμένεται η παρουσίαση περισσότερων μοντέλων στις μεσαίες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων θα συμπεριλαμβάνονται συσκευές της σειράς L Series, αλλά και διαφορετικές εκδόσεις του LG G3, όπως το G3 Beat το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα

 

Εξίσου καλά ήταν και τα έσοδα της LG Home Entertainment Company για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με κέρδη 4,94 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφοντας μια αύξηση 3% από τρίμηνο σε τρίμηνο και σχεδόν αμετάβλητο από το ίδιο διάστημα σε σχέση με πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα, τα λειτουργικά κέρδη έφτασαν τα 150 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή μια αύξηση 64,9% από το αντίστοιχο τρίμηνο του περσινού έτους.

 

Η LG Home Appliance Company είδε τα κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο να φτάνουν τα 2,94 δισεκατομμύρια δολάρια, 5% χαμηλότερα αντίστοιχα με το ίδιο διάστημα το 2013, ενώ η LG Air Conditioning & Energy Solution Company κατέγραψε έσοδα 1,59 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα λειτουργικά κέρδη της έφτασαν τα 159,4 εκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο.

 

Link.png Site: GSMArena