Η LG Electronics ανακοίνωσε μεγάλες, κορυφαίου επιπέδου αλλαγές σε επίπεδο ηγεσίας, οι οποίες έχουν στόχο να κάνουν την εταιρεία περισσότερο ισχυρή και ευέλικτη, ακολουθώντας το παράδειγμα της αντιπάλου Samsung.

Ο Jo Seong-jin θα ηγηθεί του τμήματος οικιακών συσκευών της LG (President & CEO Home Appliances), ο Juno Cho του τμήματος κινητής (President & CEO Mobile Business) και ο David Jung θα αναλάβει την θέση του CFO και του Προέδρου της εταιρείας συνολικά. Τον ρόλο του Corporate Business Administration Officer θα αναλάβει ο David Jung ενώ ο Lee Sang-bong που ηγείται του LG Energy Business Center θα προαχθεί σε Πρόεδρο και θα λειτουργεί και ως B2B Officer. Ο μέχρι πρότινος Global Sales και Marketing Officer, Wayne Park θα αναλάβει τον ρόλο Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και θα ηγηθεί του τμήματος European Operations της LG, ενώ ο Brian Na θα αναλάβει το τμήμα Overseas Sales και Marketing της LG.

 

Χάρη στην απόφαση αυτή, τα τρία αυτά στελέχη θα έχουν “περισσότερη ανεξαρτησία και ευθύνες για να διευκολυνθεί η ταχεία λήψη αποφάσεων” και οι τέσσερις εταιρείες της LG Electronics θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτονομία. Ο σημερινός CEO και Αντιπρόεδρος της LG Electronics, πρόκειται να έχει –έναν απροσδιόριστο για την ώρα- ηγετικό ρόλο στην μητρική εταιρεία LG Corp.

 

Το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της LG έχει χαμηλή απόδοση τελευταία, ωστόσο τα τμήματα τηλεοράσεων και οικιακών συσκευών πηγαίνουν πολύ καλά και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η LG Display συνεργάζεται με την Apple. Η LG ελπίζει με τις αλλαγές να καταφέρει να “γυρίσει” τα πράγματα στον τομέα της κινητής αλλά και να ισχυροποιήσει την ήδη πολύ καλή της θέση στην βιομηχανία γενικότερα, αλλά και να οδηγήσει τις εξελίξεις στο μέλλον, όπως με το τμήμα Vehicle Components, από το οποίο περιμένει πολλά στο μέλλον.

 

Link.png Site: TheVerge
Link.png Site: GSMArena