Η επιστροφή της LG στα tablets μετά από καιρό είναι γεγονός, με την LG να παρουσιάζει πριν λίγες ημέρες το G Pad 8.3 το οποίο είδαμε από κοντά σήμερα στην IFA 2013.

Με IPS οθόνη 8.3' ιντσών, το G Pad είναι το μοναδικό μέχρι στιγμής tablet σε αυτές τις διαστάσεις οθόνης με Full HD ανάλυση, με τα χρώματα της οθόνης να είναι αρκετά ζωντανά. Το μέγεθος της συσκευής είναι σχετικά άνετο αν και χάνει σε σύγκριση με το iPad mini και το Nexus 7 χωρίς να παραβλέπουμε ότι διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη και από τα δύο αυτά μοντέλα. Το βάρος είναι μόλις 338 χιλιοστά ενώ το πάχος κρατιέται σε χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στα 8.3 χιλιοστά.

 

Αρκετά δυνατό στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το G Pad 8.3 στηρίζεται στο Snapdragon 600 με τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 1.7 Ghz, μαζί με 2 GB μνήμη. Ο αποθηκευτικός χώρος κυμαίνεται στα 16 GB αλλά μπορεί να επεκταθεί με επιπλέο 64 GB μέσω της microSD θύρας. Η αυτονομία αναμένετεαι να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα εξαιτίας της μπαταρίας των 4.600 mAh.

 

 

Το Android Jelly Bean 4.2.2 κάνει την εμφάνιση του και σ' αυτή τη συσκευή της LG, με την εταιρεία να προσθέτει διάφορες ενδιαφέρουσες δυνατότητες όπως το QRemote με το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το G Pad ως τηλεχειριστήριο για τηλεοράσεις, dvd players κ.α Το QPair επιτρέπει τη σύνδεση με άλλα android smartphones ώστε να βλέπουμε στην οθόνη του G Pad πληροφορίες που προέρχονται από το smartphone όπως εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις, ειδοποιήσεις εφαρμμογών και γραπτά μηνύματα.

 

gpad.JPG

 

LG G Pad 8.3 - Πρώτη επαφή

LG G Pad 8.3 - Πρώτη επαφή

 

Πιο ενδιαφέρουσα είναι η δυνατότητα του QSlide μέσω της οποίας μπορείτε να έχετε στην επιφάνεια της οθόνης μικρές εφαρμογές όπως αριθμομηχανή ή μικρό browser και στο παρασκήνιο να συνεχίζεται να χρησιμοποιείται μια εφαρμογή σε πλήρη οθόνη

 

Και το G Pad όπως και το LG G2, το περιμένουμε στα μέσα Οκτωβρίου με τιμή που θα κυμαίνεται περίπου στα €350.