Όπως αναμενόταν, η Motorola προχώρησε σήμερα στην παρουσίαση της δεύτερης γενιάς του Moto G του οποίου ο προκάτοχος θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή smartphone της εταιρείας.

Η IPS οθόνη του νέου Moto G αναμένεται να είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της συσκευής η οποία μεγαλώνει στις 5 ίντσες και διαθέτει πολύ καλή απόδοση χρωμάτων και ανάλυση 720P. Το SoC που είναι υπεύθυνο για την επεξεργαστική ισχύ είναι και πάλι το Snapdragon 400, με τετραπύρηνο επεξεργαστή στο 1.2 GHz, 1 GB RAM και Adreno 305 GPU. Για τον αποθηκευτικό χώρο είναι διαθέσιμες δύο χωρητικότητες ανάλογα με το μοντέλο, η μία με 8 GB και μια δεύτερη με 16 GB ενώ αυτή τη φορά υπάρχει θύρα microSD για την περαιτέρω επέκτασή της.

 

Μπορεί ο επεξεργαστής να μην αναβαθμίστηκε σε σχέση με το πρώτο μοντέλο όμως αυτό δεν ισχύει για την κύρια κάμερα η οποία ανεβαίνει από τα 5MP στα 8MP με διάφραγμα f/2.0, κάτι που ισχύει και για την εμπρόσθια κάμερα η οποία αναβαθμίζεται από το 1.3MP στα 2MP.

 

 

Το Moto G δεύτερη γενιάς διαθέτει την τελευταία έκδοση του Android και συγκεκριμένα την 4.4.4 KitKat, με τη Motorola να υπόσχεται ότι θα υποστηρίξει κανονικά το Android L λίγο μετά την επίσημη κυκλοφορία του η οποία προορίζεται για το Φθινόπωρο.

 

Η διάθεση του ξεκινά από σήμερα σταδιακά σε αρκετές χώρες, ενώ στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσει με τιμή €199.