Η εξαγορά της Motorola Mobility από τη Lenovo ολοκληρώθηκε, και έτσι πλέον η δημοφιλής εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων περνάει στον έλεγχο του μεγαλύτερου κατασκευαστή προσωπικών υπολογιστών ο οποίος έχει ήδη σημαντική παρουσία στην κατηγορία των smarphone.

Η πορεία της Motorola Mobility τα τελευταία χρόνια ειδικά παρουσιάζει ενδιαφέρον αφού μέχρι πρότινος η εταιρεία άνηκε στη Google η οποία είχε προχωρήσει στην εξαγορά της τον Αύγουστο του 2011 με το αστρονομικό ποσό των 12.5 δισ. δολαρίων. Το τελικό ποσό της εξαγοράς στην περίπτωση της Lenovo έφθασε τα 2.91 δισ. δολάρια, ενώ όπως αναφέρεται στην τελική ανακοίνωση των δύο εταιρειών, σ' αυτή περιλαμβάνεται το όνομα της Motorola και του χαρτοφυλακίου αυτής που αποτελείται από smartphones όπως τα Moto X, Moto G, Moto E και η σειρά DROID.

 

Επιπλέον τα νέα προϊόντα της εταιρείας θα κυκλοφορήσουν κάτω από την επωνυμία της Motorola, με την εταιρεία να λειτουργεί ως μια πλήρη ελεγχόμενη θυγατρική εταιρεία της Lenovo, με τα κεντρικά της γραφεία να παραμένουν στο Σικάγο και χωρίς να υπάρξουν απολύσεις.

 

Η Google θα διατηρήσει τη κυριότητα της πλειοψηφίας των επενδύσεων σε πατέντες ευρεσιτεχνίας της Motorola Mobility, ενώ η Motorola θα λάβει άδεια για αυτές τις πατέντες και για άλλα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Η Motorola θα διατηρήσει πάνω από 2.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και ένα μεγάλο αριθμό συμφωνιών αμοιβαίας άδειας ευρεσιτεχνίας, καθώς και το όνομα Motorola Mobility και το εμπορικό της σήμα.

 

Link.png Site: Lenovo