Από την Βραζιλία, όπου το προηγούμενο μοντέλο αποτελεί το πιο δημοφιλές smartphone τον τελευταίο χρόνο, η Motorola παρουσίασε το νέο Moto G, το οικονομικό smartphone που έχει ξεχωρίσει για την πληρότητα των χαρακτηριστικών που προσφέρει σε συνδυασμό με την πολύ καλή τιμή του.

Με την χαρακτηριστική κυρτή εμφάνιση που διαθέτουν τα προηγούμενα δύο μοντέλα μοντέλα, το Moto G (2015) διαθέτει παρόμοιο μέγεθος με τον προκάτοχο του, εξαιτίας της οθόνης των 5 ιντσών, με τη Motorola να μην αναβαθμίζει για μια ακόμη χρονιά την ανάλυση η οποία παραμένει στα 720p. Στο εμπρόσθιο μέρος η οθόνη προστατεύεται από το ανθεκτικό γυαλί Gorilla Glass 3.

 

Αυτό δεν ισχύει για το εσωτερικό της συσκευής όπου πλέον υπάρχει το νέο 64bit chipset της Qualcomm, το Snapdragon 410 με τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.4GHz, 1GB μνήμη και 8GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD κάρτας.

 

Οι κάμερες έχουν δεχθεί σημαντική αναβάθμιση, αφού στο πίσω μέρος υπάρχει η κύρια κάμερα με αισθητήρα 13MP, ίδια κάμερα που συναντάμε και στο Nexus 6, με dual-tone flash, και διάφραγμα f/2.0. Στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει η δεύτερη κάμερα με ανάλυση 5MP ενώ με ένα μικρό κόλπο και συγκεκριμένα με το κουνήσουμε δύο φορές τη συσκευή, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε άμεσα το flash.

 

 

Εκτός των παραπάνω αλλαγών, η Motorola κρύβει και άλλες εκπλήξεις για το νέο Moto G, αφού προσθέτει υποστήριξη σύνδεσης με δίκτυα 4G LTE, αλλά παράλληλα το κάνει και αδιάβροχο, υποστηρίζοντας το πρότυπο IPX7 για αντοχή σε βάθος ενός μέτρου για 30 λεπτά. Τέλος, πολύ σημαντική κρίνεται και η αναβάθμιση στη χωρητικότητα της μπαταρίας η οποία ανεβαίνει από τα 2.070mAh στα 2.470mAh.

 

Το Moto G (2015) θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα σε άσπρο και μαύρο χρώμα στα ίδια επίπεδα τιμής με τον προκάτοχο του (πιθανολογούμε στα €189 όσον αφορά τη χώρα μας) ενώ θα είναι διαθέσιμη και μια δεύτερη έκδοση με διπλάσια μνήμη και χωρητικότητα (2GB RAM/ 16GB).