Η Nokia, χωρίς την επιρροή της Microsoft, συμφώνησε να διαθέσει τους HERE Maps για τις συσκευές της Samsung. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν από το Samsung Apps store.

Η εφαρμογή, παρόλο που είναι συμβατή με επιλεγμένα smartphones της σειράς Galaxy, αποτελεί και στοιχείο του λογισμικού του νέου Gear S, του τελευταίας γενιάς smartwatch της εταιρείας. Η Nokia δημοσίευσε λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες συσκευές είναι συμβατές με την εφαρμογή της.

 

Για να απολαύσετε τις δυνατότητες των χαρτών της, είναι απαραίτητο να διαθέτετε smartphone της σειράς Samsung Galaxy, με λειτουργικό σύστημα Android 4.1 Jelly Bean ή νεότερης έκδοσης, 1GB RAM ενώ απαραίτητη είναι η πρόσβαση στο Galaxy Apps Store. Τονίζεται πάντως ότι η Samsung έχει το τελευταίο λόγο για το ποιες συσκευές ή όχι έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή.

 

Ένα από τα πλεονεκτήματα των HERE maps είναι ότι δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να κατεβάσουν ολόκληρους χάρτες στο κινητό τους, για να τους χρησιμοποιήσουν χωρίς σύνδεση στο Internet, εκμεταλλευόμενοι τη λειτουργία GPS του κινητού. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σπουδαίο χαρακτηριστικό, αφού δεν χρειάζεται να ξοδέψετε δεκάρα για δεδομένα και mobile Internet, ακόμα και όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό και χρησιμοποιείτε roaming. Επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα πλοήγησης (με το αυτοκίνητο, με συγκοινωνία ή με τα πόδια), ζωντανή ενημέρωση κυκλοφορίας, δυνατότητες διαμοιρασμού τοποθεσίας σε κοινωνικά δίκτυα κ.ά. Καλύπτονται συνολικά 200 χώρες στο κόσμο, με πλοήγηση turn-by-turn τουλάχιστον στις μισές από αυτές, ενώ καλύπτει τα δημόσια συγκοινωνιακά δίκτυα -λεωφορίων, τρόλεϊ, τρένων κ.ά- σε περισσότερες από 40 χώρες.

 

Σύμφωνα με τη Nokia, οι HERE maps είναι πολύ καλύτεροι από τους Google Maps, που σε offline mode, δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα "glorified screenshot". Για τη Google όπως είναι κατανοητό από την άλλη, δεν ήταν προτεραιότητα να προσφέρει "offline mode" στους χάρτες της. Η Nokia εργάζεται για να προσφέρει την εφαρμογή στο Google Play store, ωστόσο δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί κάποια ημερομηνία για τη διάθεση της. Όσο αφορά στη Samsung, έκανε ένα μικρό ακόμη βήμα ανεξαρτητοποίησης από τη Google, προσφέροντας επιπλέον επιλογές στους χρήστες της, αφού η Κορεάτικη εταιρεία εργάζεται και πάνω στη δική της πλατφόρμα Tizen εδώ και αρκετό καιρό (το Gear S smartwatch άλλωστε δεν βασίζεται στο Android Wear, αλλά στο Tizen OS).

 

 

File.png Download: HERE Maps | Samsung Galaxy Apps store

 

Link.png Site: Digital Trends