Η φήμη για την επιστροφή της Nokia στην δημιουργία smartphones υπήρχε για πολύ καιρό, ωστόσο, τώρα έχει επιβεβαιωθεί και επίσημα ότι αυτό θα γίνει μέσα στο 2017.

Η πληροφορία αυτή έγινε γνωστή μέσω μιας διαφάνειας που προοριζόταν για την Capital Market Day 2016, μία εκδήλωση που έγινε αποκλειστικά για επενδυτές στις 15 Νοεμβρίου. Η εταιρία ανακοίνωσε σε αυτή πως το 2017 θα είναι το έτος της μεγάλης επιστροφής της στην αγορά των smartphones.

 

Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί πως η επιστροφή της Nokia δεν σημαίνει ότι θα κατασκευάζει η ίδια τα κινητά τηλέφωνά της, αφού πλέον δεν της ανήκουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις παραγωγής. Οι συσκευές της θα κατασκευάζονται σε συνεργασία με την Φινλανδική εταιρεία HMD Global και την Tαϊβανέζικη εταιρία Foxconn.

 

Η HDM Global, η οποία έχει στο δυναμικό της πρώην διευθυντικά στελέχη της Nokia, θα ασχολείται με την ανάπτυξη, την προώθηση και την πώληση των συσκευών αλλά και περιφερειακών της Nokia, ενώ η Foxconn θα ασχολείται με την έρευνα και ανάπτυξη όπως και με την κατασκευή. Επιπλέον, μια διαφημιστική εταιρεία θα βοηθήσει στη προώθηση των νέων συσκευών της Nokia, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το όνομά της.

 

Ένα από τα πρώτα smartphones της Nokia θα είναι το D1C, το οποίο φημολογείται πως θα τρέχει το Android 7.0 Nougat και θα περιλαμβάνει οθόνη ανάλυσης 1080p, επεξεργαστή Snapdragon 430 και 3GB RAΜ. Η Nokia έχει προγραμματίσει παρουσίαση στην MWC 2017, τη μεγαλύτερη έκθεση για κινητά τηλέφωνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 27 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου και εκεί κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε κάποιο από τα νέα smartphone της εταιρείας.

 

Link.png Site: PhoneArena