Αν και η Nokia ανακοίνωσε το σχετικό hardware πριν μερικούς μήνες, σε μία εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Λος Άντζελες, αποκάλυψε ότι οι προπαραγγελίες για την virtual reality camera της εταιρείας με την ονομασία OZO, “άνοιξαν”.

Πρόκειται για μία επαγγελματικής κλάσης συσκευή, ικανή να καταγράψει video από τον χώρο που την περιβάλλει σε σφαιρικό και στερεοσκοπικό video 360 μοιρών με spatial audio array (μπορείτε να διαβάσετε για τις προδιαγραφές της εδώ. Ποιο είναι το κακό για τους... ταπεινούς θνητούς χρήστες με απεριόριστη φαντασία και skills αλλά και περιορισμένο budget; Το κόστος της! Απαιτούνται... $60.000 –με $5000 προκαταβολή μπροστά- για να εξασφαλιστεί μία από τις πρώτες αποστολές που θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

 

gallery_286955_2656_41081.jpg

 

Όσον αφορά στις προδιαγραφές, χρησιμοποιεί οκτώ αισθητήρες κάμερας 2K x 2K, και μπορεί να καταγράψει video διάρκειας 45 λεπτών στο ενσωματωμένο solid state drive των 500GB. Η Nokia προσφέρει επίσης ένα docking station αξίας $1500 στην ιστοσελίδα για την OZO.

 

 

Link.png Site: Engadget