Το Nokia X, η ανακοίνωση του οποίου αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες εκπλήξεις στην έκθεση MWC 2014 τον περασμένο Φεβρουάριο, κυκλοφορεί από σήμερα και στη χώρα μας με τιμή €129 και σε 6 χρώματα.

Το νέο smartphone της Nokia δεν ξεχωρίζει για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αλλά κυρίως για την πλατφόρμα στην οποία στηρίζεται η οποία είναι μια ειδική έκδοση του Android, με τις Google υπηρεσίες όμως να έχουν αντικατασταθεί με αυτές της Nokia (Here Maps, MixRadio) και της Microsoft (OneDrive, Skype). Στις υπηρεσίες που απουσιάζουν από τη συσκευή περιλαμβάνεται και το Play Store, με τη Nokia να διαθέτει το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο διαθέτει ήδη αρκετές χιλιάδες εφαρμογές Android.

 

Βασισμένο στα tiles, το γραφικό περιβάλλον του Nokia X δίνει μια αίσθηση Windows Phone με τη δυνατότητα Fastlane για γρήγορη μετάβαση στις αγαπημένες εφαρμογές του χρήστη αλλά και να ενημερωθούν για τις πρόσφατες δραστηριότητες των φίλων τους.

 

«Πιστεύουμε ότι ο μοναδικός αυτός συνδυασμός θα βρει ανταπόκριση από τους καταναλωτές σε παγκόσμιο επίπεδο και θα δημιουργήσει ένα ισχυρό προηγούμενο για το επίπεδο ποιότητας που μπορεί να επιτευχθεί στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα των προσιτών οικονομικά smartphones», δήλωσε ο δήλωσε ο κ. Λάμπρος Ζολώτας, επικεφαλής πωλήσεων της Nokia για την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ.

 

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nokia X ξεχωρίζει η δυνατότητα εισαγωγής διπλής sim ενώ η οθόνη των 4 ιντσών διαθέτει ανάλυση 800 x 480. Εσωτερικά υπάρχει διπύρηνος επεξεργαστής Qualcomm S4 στο 1 GHz με 512MB μνήμη. Μέσω της microSD θύρας μπορείτε να εγκαταστήσετε κάρτα για αποθηκευτικό χώρο έως 32GB. Υπάρχει ακόμα ραδιοφωνικός δέκτης, A-GPS καθώς και κάμερα 3MP.

 

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το αν και πότε θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας τα δύο υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, το Nokia X+ και το Nokia XL. Δείτε την πρώτη μας επαφή με το Nokia X στο παρακάτω βίντεο.