Κίνηση... έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση ενός νέου tablet από την Nokia που βασίζεται στο Android. Η νέα συσκευή με την ονομασία Nokia N1 διαθέτει οθόνη 7,9 ιντσών και τρέχει Android 5.0 Lolipop και πάνω από αυτό ο Φινλανδός κατασκευαστής έχει προσαρμόσει τον Nokia Z Launcher.

Όπως αναφέραμε, η οθόνη του Nokia N1 έχει διαγώνιο 7,9 ιντσών και είναι τύπου IPS LCD (fully laminated zero air gap) με ανάλυση 2048 x 1536 pixels (κάδρο 4:3) ενώ προστατεύεται από Gorilla Glass 3. Η συσκευή βασίζεται στον 64-bit επεξεργαστή Intel Atom Z3580 με συχνότητα λειτουργίας 2.3GHz, ο οποίος συνοδεύεται από 2GB RAM και το υποσύστημα γραφικών PowerVR G6430. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 32GB (χωρίς δυνατότητα επέκτασης).

 

Το Nokia N1 υποστηρίζει τις τεχνολογίες dual channel WiFi 802.11a/b/g/n/ac, MIMO, Bluetooth 4.0, MicroUSB 2.0 με Type-C reversible connector και διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία.

Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 5300mAh. Στην πρόσοψη διαθέτει κάμερα με αισθητήρα 5.0 Megapixels ενώ στο πίσω μέρος διαθέτει κάμερα 8.0 Megapixels.

 

Το Nokia N1διαθέτει unibody σχεδιασμό με κυρίαρχο υλικό το μέταλλο και είναι διαθέσιμο σε Natural Aluminum και Lava Grey χρωματισμούς. H συσκευή θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Κίνα με κόστος που υπολογίζεται κοντά στα $249.

 

https://www.youtube.com/watch?v=IwJmthxJV5Q

 

Update: Συμφωνία με την Foxconn για την χρήση του ονόματος και του λογότυπου της εταιρείας υπέγραψε η Nokia, και αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι μελλοντικά θα δούμε και άλλες συσκευές που θα φέρουν την ονομασία της με βάση την συγκεκριμένη στρατηγική.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η συσκευή ικανοποιεί πλήρως τα κατασκευαστικά στάνταρντ της Φινλανδικής εταιρείας η οποία συμμετείχε και στον σχεδιασμό της συσκευής.

 

Link.png Site: Nokia