Το ενδιαφέρον της Nvidia –και η ανάμιξη της βεβαίως- στην τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων είναι γνωστό. Τώρα, και από το GPU Technology Conference μαθαίνουμε ότι η εταιρεία θα στηρίξει τεχνολογικά την σειρά αγώνων αυτόνομων οχημάτων Roborace που ετοιμάζεται.

Όπως ανακοίνωσε από το συνέδριο GTC, ο CEO και co-founder της Nvidia, Jen-Hsun Huang, η τεχνολογία της Nvidia, θα τροφοδοτήσει τους αγώνες αυτόνομων οχημάτων (δεν θα διαθέτουν οδηγό) με τον Drive PX 2 liquid-cooled supercomputer που ανακοινώθηκε στην προηγούμενη έκθεση CES, και ο οποίος θα αποτελέσει το μυαλό των φουτουριστικών αυτών οχημάτων.

 

Η σειρά αγώνων Roborace θα αποτελεί από δέκα ομάδες, και κάθε ομάδα θα διαθέτει δύο Nvidia-powered οχήματα. Κάθε αγώνας θα διαρκεί μία ώρα. Ο υγρόψυκτος υπερυπολογιστής Drive PX 2 θα συνεργάζεται με διάφορους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένων των ραντάρ, GPS και Lidar, καθώς και με διάφορες κάμερες και αισθητήρες χαρτογράφησης υψηλής ευκρίνειας. Εντωμεταξύ, όσο περισσότερο αγωνίζονται τα αυτοκίνητα, ο Drive PX 2 θα μαθαίνει και θα βελτιώνεται με την καιρό.

 

Κάθε ομάδα θα διαθέτει ακριβώς τα ίδια αυτοκίνητα –με διαφορετικούς σπόνσορες και χρώματα βεβαίως- οπότε το μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για κάθε ομάδα, θα είναι το λογισμικό που θα δημιουργήσει για τον έλεγχο του αυτοκινήτου της. Η πρώτη σειρά αγώνων Roborace θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 

Link.png Site: Engadget