Σε ειδική εκδήλωση στα πλαίσια του συνέδριου Game Developers Conference (GDC) 2015, ανακοίνωσε την πρώτη "living-room entertainment" συσκευή της, με την μορφή της νέα της παιχνιδοκονσόλας, Nvidia Shield.

O Jen-Hsun Huang, co-founder και CEO της Nvidia, στην αρχή της εκδήλωσης χαρακτήρισε το νέο Shield, ως Επαναστατική τηλεόραση, παιχνιδοκονσόλα και σούπερ-υπολογιστή.

 

Πρόκειται στην ουσία για ένα Android TV set-top box, το οποίο προσφέρει όλα όσα προσφέρουν και οι υπόλοιπες συσκευές του είδους, αλλά επιπλέον ο χρήστης έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες Nvidia GameStream, Nvidia Share καθώς και στην υπηρεσία game streaming της εταιρείας, Nvidia Grid.

 

Μαζί με την κονσόλα προσφέρεται ένα ασύρματο χειριστήριο για gaming ενώ προαιρετικά προσφέρεται ένα ακόμα τηλεχειριστήριο (η κονσόλα υποστηρίζει έως και τέσσερα χειριστήρια ταυτόχρονα μέσω WiFi Direct), το οποίο ονομάζεται Shield Remote για την χρήση της συσκευής ως Android TV και το οποίο ενσωματώνει μικρόφωνο για αναγνώριση φωνητικών εντολών.

 

gallery_286955_1781_9476.jpg

 

Η νέα παιχνιδοκονσόλα της Nvidia, βασίζεται στο Tegra X1 SoC, το οποίο ενσωματώνει επεξεργαστή γραφικών αρχιτεκτονικής Maxwell με 256 πυρήνες. Το Tegra X1 SoC συνοδεύουν 3GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου, που επεκτείνεται με την χρήση κάρτας μνήμης έως και 128GB.

 

Κατά τα άλλα, εξοπλίζεται με Gigabit Ethernet, Bluetooth 4.1, με dual band WiFi 802.11a/b/g/n/ac με δυνατότητες 2x2 MIMO, έχει υπέρυθρες και υποστηρίζει Surround Sound 5.1 και 7.1 καναλιών μέσω της εξόδου HDMI 2.0 (η κονσόλα μπορεί να αναπαράγει video 4Κ έως 60fps και είναι 4K Ultra HD ready). Επίσης έχει δύο υποδοχές USB 3.0, μία microUSB 2.0. Οι διαστάσεις της κονσόλας είναι 210 x 130 x 25 χιλιοστά.

 

To νέο Nvidia Shield θα κυκλοφορήσει τον Μάϊο με κόστος $199 και με την κυκλοφορία του, θα είναι διαθέσιμοι περισσότεροι από 50 τίτλοι, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται τα Doom 3: BFG, Crysis 3, Borderlands: TPS κ.ά.

 

https://www.youtube.com/watch?v=r9Yu3u8yl9I