Είναι μία από τις καλύτερες και δημοφιλέστερες κάρτες γραφικών, προσφέροντας εξαιρετική απόδοση για τα χρήματα της (στη χώρα μας ξεκινάει από τα €339 περίπου). Αλλά από ότι φαίνεται, η GeForce GTX 970 έχει... σοβαρό πρόβλημα.

Και το πρόβλημα εντοπίζεται στην σχεδίαση (αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να διορθωθεί με μία αναβάθμιση στους drivers), σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποίησαν διάφοροι power-users. Διάφορα benchmarks στη μνήμη της GeForce GTX 970 αποκαλύπτουν ότι η GPU δεν μπορεί να διευθυνσιοδοτήσει τα τελευταία 700MB από την συνολική μνήμη των 4GB που ενσωματώνει.

 

Οι χρήστες αποκαλούν το πρόβλημα "GTX 970 memory bug", μετά από αναφορές micro-stuttering που παρατηρήθηκαν σε διάφορα setups και σε gaming σενάρια ιδιαίτερα απαιτητικά σε VRAM.

 

Η GeForce GTX 980 από την άλλη δεν έχει πρόβλημα, αφού η κάρτα χρησιμοποιεί όλη τη μνήμη των 4GB. Όταν η επίσημη ιστοσελίδα της Nvidia γέμισε από αναρτήσεις για την αποκάλυψη του προβλήματος στο overclock.net, ένας moderator της Nvidia απάντησε ότι "ερευνούν το ζήτημα και θα επανέλθουν το συντομότερο".

 

gallery_286955_1623_426774.jpg

 

Link.png Site: TechPowerUp