Η Panasonic παρουσίασε στην έκθεση CES 2013 που έλαβε χώρα πριν από λίγο καιρό το πρώτο tablet με ανάλυση οθόνης 4K, γεγονός που σημαίνει ότι η εταιρεία προσδοκά να χρησιμοποιηθεί από οργανισμούς και εταιρείες που μια τέτοια ανάλυση θα τους καταστεί χρήσιμη.

Η συσκευή συνοδεύεται και από ειδική γραφίδα τύπου Anoto Live, για την εισαγωγή δεδομένων. Ο ακριβής αριθμός των pixels της 4K Ultra HD οθόνης του, ανέρχεται στα 3840 x 2160p γεγονός που αυτομάτως δηλώνει ότι είναι πέρα από τις δυνατότητες οποιουδήποτε chip έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Ακόμη και το Tegra 4, με τα γρηγορότερα σύμφωνα με την Nvidia γραφικά, η μέγιστη ανάλυση που μπορεί να προσφέρει είναι 2560 x 1600.

 

Για να καλυφθεί η ανάγκη αυτή, η εταιρεία στράφηκε σε λύσεις που χρησιμοποιούνται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Συνεπώς διαθέτει ως επεξεργαστή τον διπύρηνο Intel Core i7-3427U, στα 1.80 GHz, μικραρχιτεκτονικής 22 nm "Ivy Bridge". Διαθέτει ακόμη NVIDIA GeForce GPU για την διαχείριση έως έξι TMDS links ενώ πάνω του συναντούμε και 4GB μνήμης RAM. Για τις αποθηκευτικές του ανάγκες εξοπλίζεται με έναν 128 GB SSD με δυνατότητα επέκτασης μέσω ενός micro-SDXC, ενώ παρέχει και υποστήριξη 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 και μία των 720p webcam.

 

Αναμένεται να φθάσει στα ράφια των καταστημάτων μέσα στο 2013 με προεγκατεστημένα τα Windows 8 Pro.

 

Link.png Site: http://www.nextpowerup.com/news/642/panasonics-4k-tablet-specd.html[/url]']nextpowerup.com