Αν και προσφέρονται όλες οι δυνατότητες που χαρακτηρίζουν ένα σημερινό smartphone, η Panasonic περιγράφει το TOUGHPAD FZ-E1 ως ένα rugged handheld tablet. Το Panasonic TOUGHPAD FZ-E1 σύντομα κάνει ντεμπούτο στην Ευρωπαϊκή αγορα.

Η συσκευή είναι συμβατή με δίκτυα LTE Cat.4 και επομένως υποστηρίζει downloads στα 150Mbps. Το λειτουργικό σύστημα είναι τα Windows Embedded, μία επαγγελματική έκδοση των Windows Phone 8.1. Διαθέτει 5 ιντσών οθόνη τεχνολογίας LCD ανάλυσης HD, και βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 801 SoC, το οποίο ενσωματώνει τετραπύρηνη CPU χρονισμένη στο 2.3GHz. Το SOC συνοδεύουν 2GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου. Διαθέτει εμπρόσθια κάμερα 1.3MP και κύρια κάμερα με αισθητήρα 13MP στο πίσω μέρος, WiFi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 ενώ η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 6200mAh.

 

Το handheld tablet (με το οποίο μπορείτε να πραγματοποιήσετε κανονικά κλήσεις σαν ένα κανονικό smartphone) της Panasonic είναι αδιάβροχο και αντέχει στη σκόνη και στις πτώσεις (ικανοποιεί τις στρατιωτικές προδιαγραφές MIL-STD-810G και αντέχει σε πτώσεις από 3 μέτρα ύψος καθώς και σε βάθος περίπου 1.5 μέτρου κάτω από το νερό για μισή ώρα) ενώ μπορεί και λειτουργεί χωρίς πρόβλημα σε θερμοκρασίες κάτω των -20°C και σε πάνω από 60°C.

 

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, πως η εταιρεία παρουσίασε πριν λίγο καιρό και το TOUGHPAD FZ-X1, το οποίο έχει παρόμοιες προδιαγραφές αλλά βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android. Το κόστος της συσκευής είναι $1899 (τουλάχιστον στις ΗΠΑ) και σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, αφού πήρε τη σχετική έγκριση.

 

 

Link.png Site: GSMDome