Πέρυσι, αρκετοί χρήστες ενθουσιάστηκαν με την κυκλοφορία της Panasonic Lumix G7 αφού στα $799 ήταν μία εξαιρετική εναλλακτική λύση για 4K video στην ωραία, αλλά ακριβή Lumix GH4 της ίδιας εταιρείας. Ένα χρόνο μετά, η Panasonic ανακοινώνει την διάδοχο της, την G85.

Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, μπορεί και τραβάει video ανάλυσης 4K και διαθέτει ηλεκτρονικό σκόπευτρο OLED 2360K-dot ενώ βασίζεται σε αισθητήρα 16 Megapixels και διαθέτει περιστρεφόμενη οθόνη αφής 3,0 ιντσών ανάλυσης 1040-dot.

 

Τώρα ωστόσο διαθέτει dust-proof και splash-proof κατασκευή σε αντίθεση με την Lumix G7 που δεν ήταν “Environmentally sealed” ενώ επιπλέον ενσωματώνει ένα νέο κλείστρο που μειώνει τους κραδασμούς κατά 90% μαζί με ένα ολοκαίνουριο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας 5 αξόνων. Χάρη στο σύστημα αυτόματης εστίασης μπορεί να εστιάσει σε μόλις 0,07 δευτερόλεπτα, επιτρέποντας λήψεις σε burst έως και 9fps.

 

Η κάμερα απευθύνεται κατά πρώτο λόγο σε κινηματογραφιστές και κατά δεύτερο λόγο σε φωτογράφους, με τους πρώτους να μπορούν να τραβήξουν video ανάλυσης 4K στα 24fps, 25fps ή 30fps ή σε ανάλυση 1080p στα 60fps. Όπως συμβαίνει με την Lumix G7, έτσι και η G85 διαθέτει 3.5mm είσοδο για μικρόφωνο αλλά όχι και έξοδο ακουστικών.

 

Όσοι διαθέτουν την Lumix G7, ενδεχομένως να μην βρίσκουν τον λόγο να αναβαθμίσουν στην νέα G85. Όσοι όμως επιθυμείτε από την άλλη να αποκτήσετε μία καλή κάμερα για λήψεις video σε ανάλυση 4K τότε η Lumix G85 αποτελεί μία εξαιρετική λύση. Η νέα mirrorless κάμερα της Panasonic θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο με τιμή $899 μόνο για το σώμα και στα $999 με σύστημα φακών 12-60mm.

 

Link.png Site: Engadget