Πριν μερικές μέρες, τα επαγγελματικά handheld tablets της Panasonic - TOUGHPAD FZ-E1 με Windows Embedded και TOUGHPAD FZ-X1 με Android- έφτασαν στην Ευρωπαϊκή αγορά, ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε και το TOUGHPAD FZ-B2, το οποίο διαθέτει οθόνη 7 ιντσών.

Το TOUGHPAD FZ-B2 διαθέτει παρόμοια rugged κατασκευή και επομένως, παρά την μεγάλη σχετικά οθόνη του, αντέχει σε πτώσεις από 1.5 μέτρο ενώ αντέχει απέναντι σε εχθρούς όπως η σκόνη και το νερό, αφού ικανοποιεί το πρότυπο IP65. Επιπλέον αντέχει σε περιβάλλοντα που επικρατούν θερμοκρασίες από -10°C έως 50°C. Ένα χαρακτηριστικό που σπάνια επίσης βλέπουμε σε συσκευές του είδους είναι η αφαιρούμενη μπαταρία, που προσφέρει στο tablet περίπου 7 ώρες αυτονομίας με μία φόρτιση (η οποία διαρκεί 2.5 ώρες).

 

Το νέο tablet της Panasonic διαθέτει οθόνη 7 ιντσών LCD IPS με ανάλυση 1280 x 800 pixels,η οποία διαθέτει αντι-ανακλαστική επίστρωση. Στο εσωτερικό του TOUGHPAD FZ-B2 βρίσκεται ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Intel Celeron Ν2930, χαρακτηριστικό που σπάνια βρίσκουμε στον κόσμο του Android (το tablet "τρέχει" Android 4.4 KitKat, με ενσωματωμένη κρυπτογράφηση και ασφάλεια επιχειρησιακής κλάσης).

 

Ο επεξεργαστής έχει συχνότητα 1.83GHz, η οποία χάρη στην τεχνολογία Intel Turbo Boost μπορεί να φτάσει έως 2.16GHz. Ο επεξεργαστής της Intel συνοδεύεται από 2GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου που επεκτείνεται μέσω κάρτας μνήμης microSD. Κατά τα άλλα, το επαγγελματικό tablet της Panasonic είναι εξοπλισμένο με εμπρόσθια κάμερα 2.0 Megapixels, με οπίσθια κάμερα 5.0 Megapixels και με τις τεχνολογίες WiFi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 ενώ δεν απουσιάζει υποδοχή microSD, υποδοχή microSIM καθώς και θύρα USB 3.0 (πλήρους μεγέθους).

 

Εξαιτίας της ανθεκτικής κατασκευής του, το TOUGHPAD FZ-B2 δεν είναι λεπτό ενώ δεν είναι και ιδιαίτερα ελαφρύ για τις ίντσες της οθόνης του, με το πάχος να φτάνει τα 18 χιλιοστά και το βάρος του περίπου τα 540 γραμμάρια. Το TOUGHPAD FZ-B2 θα κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά τον Δεκέμβριο με κόστος περίπου €905. Να αναφέρουμε ότι υπάρχει και το μοντέλο TOUGHPAD FZ-M1 με Windows 8.1.

 

 

Link.png Site: GSMArena