Από ότι φαίνεται τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο για τη Nintendo, η οποία βρήκε ένα ακόμη μπελά, αυτή τη φορά από την εταιρεία Koninklijke Philips, η οποία μήνυσε τη Nintendo για καταπάτηση ευρεσιτεχνιών που αφορούν σε “motion” τεχνολογίες και εξαπλώνονται σε όλη τη σειρά Wii.

Σύμφωνα με τη μήνυση που υπέβαλλε η Philips, οι ευρεσιτεχνίες αφορούν στα “συστήματα video gaming όπως το Wii, καθώς και σχετικό λογισμικό ή αξεσουάρ συμπεριλαμβανομένων για παράδειγμα της Wii κονσόλας, του χειριστηρίου Wii Remote Plus, του Wii Remote, της Wii U κονσόλας, του Wii U GamePad και του Wii Mini”.

 

Το κακό της υπόθεσης για τη Nintendo είναι ότι η Philips επιθυμεί να σταματήσουν οι πωλήσεις των παραπάνω προϊόντων κατά τη διάρκεια της δίκης, κάτι που θα είχε σημαντικό αντίκτυπο, στις ήδη προβληματικές πωλήσεις του Wii U.

 

Η Philips ισχυρίζεται ότι η Nintendo σκοπίμως παραβίασε τις ευρεσιτεχνίες που της ανήκουν, και πως προειδοποίησε τη Nintendo στα τέλη του 2011. Όπως λέει όμως η εταιρεία, η Nintendo συνέχισε να την αγνοεί και να παραβιάζει τις πατέντες της με σκοπό το κέρδος. Η Philips υπέβαλε μήνυση στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Delaware στις ΗΠΑ. Είναι πολύ πιθανό, σύμφωνα με αναφορές πάντως, η Nintendo να αποφύγει το δικαστήριο και να τα βρει με τη Philips εξωδικαστικώς.

 

Link.png Site: Engadget