Το να πούμε ότι η Nikon έχει κρατήσει συντηρητική στάση απέναντι στη τεχνολογία των mirrorless είναι μάλλον… λίγο, αφού η εταιρεία για την ώρα αρνείται πεισματικά να εισέλθει στη συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία.

Αν και οι περισσότεροι αντίπαλοι της στην αγορά έχουν αγκαλιάσει τις mirrorless –ακόμα και η μεγαλύτερη αντίπαλός της, Canon έχει πάρει στα σοβαρά την κατηγορία- οι προσπάθειες της Nikon, μπορούν να χαρακτηριστούν οι “ελάχιστες δυνατές” με την 1 series να είναι κοντύτερα στο πνεύμα των ψηφιακών φωτογραφικών point-and-shoot παρά να λειτουργεί ως dSLR-replacement.

 

Από ότι φαίνεται ωστόσο, ακόμα και μία βαθιά παραδοσιακή εταιρεία, ειδικά όταν πρόκειται για έναν τεχνολογικό κολοσσό όπως η Nikon, δεν μπορεί να αρνηθεί στον εαυτό της να μάχεται στο υψηλότερο σκαλί σε κάθε προϊοντική κατηγορία και έτσι ετοιμάζεται να ανακοινώσει μία full-frame mirrorless. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, Tetsuro Goto στο Xitek, ότι δηλαδή η επόμενη mirrorless κάμερα της Nikon “πρέπει” να είναι full-frame.

 

Λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι και ο πρόεδρος της εταιρείας έχει δηλώσει ότι ετοιμάζεται μία νέα mirrorless, είναι μάλλον σίγουρο ότι το νέο της μοντέλο θα εξοπλίζεται με έναν τεράστιο αισθητήρα. Σύμφωνα με τον Tetsuro Goto, ανταγωνιστές της Nikon, όπως οι Fujifilm, Olympus και Sony δεν στοχεύουν ακριβώς στην αγορά των επαγγελματικών με τις mirrorless που προσφέρουν, και αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί η εταιρεία του.

 

Πολλοί βεβαίως θα διαφωνήσουν μαζί του, με την έννοια ότι η Sony α9 απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά από την άλλη δεν έχει άδικο που υποστηρίζει πως οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές του είδους απευθύνονται κατά πρώτο λόγο σε ενθουσιώδεις χρήστες που δεν χρησιμοποιούν την φωτογραφία ως βασική πηγή εισοδήματος. Ο υπεύθυνος του τμήματος R&D της Nikon δεν αποκαλύπτει το παραμικρό για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας full-frame mirrorless κάμερας της Nikon, ωστόσο η εταιρεία κατοχύρωσε με διπλώματα ευρεσιτεχνίας δύο full-frame φακούς, έναν 36mm f/1.2 και έναν 52mm f/0.9 οπότε μπορούμε να έχουμε μία μικρή ιδέα για το τι να περιμένουμε ενδεχομένως.

 

Link.png Site: Engadget