Ίσως θεωρείτε πως η HTC REcamera που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό να είναι η πιο περίεργη κάμερα που έχετε δει ποτέ, αλλά και η Ricoh Theta κάμερα η οποία φέρει παρόμοιο σχήμα έχει δυνατότητες λήψης φωτογραφίας σε 360 μοίρες.

Η Theta δεν είναι καινούργια, αλλά παρουσιάστηκε στην έκθεση της IFA το 2013. Είναι εξοπλισμένη με διπλούς φακούς (twin-lens) στη μπροστινή αλλά και στην οπίσθια όψη της συσκευής και μπορεί να απαθανατίσει ολόκληρο το περίγυρό της, από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση της κάμερας από το παρακάτω βίντεο του ανταποκριτή του Slash Gear στην IFA 2013.

 

 

Στη νέα έκδοση Theta m15, έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις. Αρχικά διαθέτει υποστήριξη WiFi, ώστε να μεταφέρει τις φωτογραφίες σε ένα κινητό με το οποίο θα έχει συνδεθεί ενώ έχει προστεθεί η δυνατότητα καταγραφής βίντεο 360 μοιρών με διάρκεια έως τρία λεπτά.

 

Τέλος, η Ricoh έχει διαθέσει τα SDK και API σε προγραμματιστές για τη δημιουργία εφαρμογών γύρω από τη λειτουργία της κάμερας. Παράλληλα η εταιρεία έχει αναλάβει να κυκλοφορήσει τη δική της εφαρμογή για iOS και Android συσκευές για τον ασύρματο χειρισμό της κάμερας καθώς και για διαμοιρασμό και προβολή φωτογραφιών.

Η Ricoh Theta m15 αναμένεται να εμφανιστεί στις αγορές στις 14 Νοεμβρίου 2014, σε πολλά χρώματα, όπως άσπρο, κίτρινο, μπλε και ροζ. Η τιμή της δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, αλλά το περσινό μοντέλο όπως γνωρίζουμε, κόστιζε περίπου 400 δολάρια.

 

Link.png Site: SlashGear