Η εταιρεία Fujifilm ανακοίνωσε τη νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή X30, η οποία διαδέχεται τη γνωστή X20. Η νέα X30 διατηρεί τον κλασικό, ρετρό σχεδιασμό ωστόσο μαζί της φέρνει πολλές βελτιώσεις.

Εξοπλίζεται με νέο αισθητήρα 12 Megapixels, 2/3" X-Trans CMOS II, ο οποίος συνεπικουρείται από τον επεξεργαστή εικόνας EXR Processor II. "Φοράει" σύστημα φακών (fixed) Fujinon 28-112mm, F/2.0-2.8 και στο πίσω μέρος διαθέτει ηλεκτρονικό σκόπευτρο OLED ανάλυσης 2.36 εκ. dot με υστέρηση 0.005 δευτερολέπτων καθώς και μία αναδιπλούμενη (υποστηρίζει tilt) οθόνη προεπισκόπησης τεχνολογίας LCD στις 3.0 ίντσες με ανάλυση 920k dot.

 

Η κάμερα διαθέτει υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης (Hybrid AF) με χρόνο εστίασης 0.06 δευτερόλεπτα ενώ υποστηρίζει 12 καρέ το δευτερόλεπτο σε burst mode. Υποστηρίζει επιπλέον λήψη video ανάλυσης 1080p με 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

 

Πίσω από τους φακούς, η Fujifilm έχει προσαρμόσει ένα δαχτυλίδι ώστε ο χρήστης να μπορεί να ρυθμίσει τη ταχύτητα του κλείστρου, τo διάφραγμα καθώς και το WiFi. Υπάρχει επίσης το χαρακτηριστικό Classic Chrome, το οποίο ουσιαστικά εξομοιώνει την εμφάνιση ενός φιλμ με πιο απαλούς τόνους και πλουσιότερα χρώματα και με πολλές ρυθμίσεις που μιμούνται διάφορους τύπους φιλμ. Η νέα Fujifilm X30 θα είναι διαθέσιμη από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με κόστος $599.95.

 

Link.png Site: GSMArena