Η Leica ανακοίνωσε την Μ Edition 60, η οποία θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων και δημιουργήθηκε για την 60η επέτειο από την εμφάνιση της Leica M3. Πρόκειται για μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που απευθύνεται σε όσους νοσταλγούν τις μέρες του φιλμ.

Για να καταστεί κάτι τέτοιο δυνατόν, η Leica M Edition 60 αποχωρίστηκε, για χάρη της αίσθησης, ορισμένα πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά. Σε περίπτωση που δεν το παρατηρήσατε, απουσιάζει για παράδειγμα η οθόνη στο πίσω μέρος.

 

Αυτό σημαίνει ότι δεν προσφέρονται δυνατότητες για να πραγματοποιήσετε ρυθμίσεις, αν και η απουσία τους καλύπτεται από μία σειρά περιστροφικών χειριστηρίων και κουμπιών. Αυτό ωστόσο που δεν μπορούν να προσφέρουν τα χειριστήρια, είναι η δυνατότητα να βλέπετε τις φωτογραφίες που τραβάτε, ώστε να διαπιστώσετε αν είναι σωστά εστιασμένες ή φωτισμένες.

 

Παλαιότερα -και αναφερόμαστε στην εποχή του φιλμ- έπρεπε να φτάσει κάποιος έως στην εκτύπωση των φωτογραφιών για να διαπιστώσει αν οι λήψεις του ήταν άρτιες. Για κάθε λήψη, υπήρχε το ανάλογο ρίσκο. Αυτό φαίνεται πως εξασφαλίζεται με τη Leica M Edition 60, αφού το μόνο όπλο που έχετε για να εξασφαλίσετε το αποτέλεσμα, είναι η καλή γνώση των ρυθμιστικών και το "καλό μάτι" πίσω από το σκόπευτρο.

 

gallery_286955_1329_10314.jpg

 

Η κάμερα θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο με σύστημα φακών Summilux 35mm f/1.4 και η Leica θα κατασκευάσει μόνο 600 τεμάχια, που θα φανούν ιδιαίτερα ελκυστικά στους συλλέκτες που έχουν να επενδύσουν €15.000 για την αγορά ενός από αυτά.

 

 

Link.png Site: GSMArena