'Εχοντας μια έντονη παρουσία φέτος στην κατηγορία των smartwatches, η Samsung προχώρησε στην παρουσίαση ενός ακόμη smartwatch, του Gear S με το οποίο δε χάσαμε την ευκαιρία για μια πρώτη επαφή.

Το Gear S αποτελεί ένα από τα πιο «δυνατά» smartwatches της κατηγορίας αφού δεν χρειάζεται σύνδεση με κάποιο smartphone για να συγχρονίσει τις ειδοποιήσεις σας, τα sms, τα e-mail και άλλα στοιχεία που σας ενδιαφέρουν. Αυτό είναι δυνατό εξαιτίας της υποστήριξης 3G SIM κάρτας την οποία μπορείτε να εισάγεται στο Gear S και έτσι αυτό να αποκτήσει ανεξάρτητη σύνδεση Internet. Παράλληλα μπορείτε να πραγματοποιήσετε τηλεφωνικές κλήσεις απευθείας από το smartwatch.

 

DSC00761.JPG

 

Στον τομέα του σχεδιασμού, το αδιάβροχο Gear S είναι εντυπωσιακό, με τη Samsung να έχει στηριχτεί σε Super AMOLED οθόνη 2 ιντσών με ανάλυση 360 x 480, η οποία είναι κυρτή, όπως αντίστοιχα στο Gear Fit. Με το σχήμα αυτό το Gear S κάθεται πολύ καλύτερα στο χέρι μας ενώ τα χρώματα της οθόνης είναι όπως θα περιμέναμε πολύ όμορφα. Με διπύρηνο επεξεργαστή στο 1 GHz, μνήμη 512MB RAM και 4 GB αποθηκευτικού χώρου, το Gear S αναμένεται να έχει ικανοποιητικές επιδόσεις στη φόρτωση όλων των εφαρμογών που θα εγκαταστήσετε. Για πλατφόρμα, η Samsung έχει στηριχτεί στην δική της πρόταση, το Tizen, για το οποίο μάλιστα η εταιρεία έχει ήδη έτοιμες 1000 εφαρμογές κάτι σίγουρα σημαντικό.

 

Τέλος βλέπουμε ακόμη την παρουσία αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών, μέτρησης υπεριώδους ακτινοβολίας καθώς και μπαταρία με χωρητικότητα 300mAh που δε μας κάνει να αισθανόμαστε σίγουροι για ικανοποιητική αυτονομία, κάτι που θα δούμε όμως στην πλήρη παρουσίαση του gadget τον επόμενο μήνα.

 

DSC00758.JPG

Το Gear S της Samsung θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα κατά πάσα πιθανότητα και στη χώρα μας, με άγνωστη ακόμη τιμή που όμως αναμένεται να είναι πιο ακριβή από όλα τα smartwatches της εταιρίας μέχρι σήμερα.

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt