Σύμφωνα με πηγές από Κορεατικά μέσα, η Samsung θα κυκλοφορήσει την επόμενη ναυαρχίδα της, το Galaxy S7, τον Ιανουάριο αντί για τον Απρίλιο όπως συνηθίζει, ώστε να ανταγωνιστεί καλύτερα το iPhone 6s το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα η Apple.

Η Samsung έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του Galaxy S7 από τα τέλη Σεπτεμβρίου και, στην παρούσα φάση, καταλήγει ως προς τα components που θα χρειαστεί ώστε να ξεκινήσει την παραγωγή. Αν όντως κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο, θα δώσει στους καταναλωτές πιο άμεσα μια καινούρια επιλογή ναυαρχίδας. Πρόκειται για στρατηγική κίνηση, η οποία αναμένεται να μειώσει τις πωλήσεις του iPhone 6s. Άλλωστε, η Samsung και η Apple είναι οι δύο εταιρίες που βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας των high end κινητών.

 

Παρόλα αυτά, η Samsung είναι στριμωγμένη την τρέχουσα περίοδο. Σύμφωνα με ερευνητές της TrendForce, η Samsung για πρώτη φορά αντιμετωπίζει μείωση των ετήσιων πωλήσεων κινητών τηλεφώνων. Ακόμη, τον Ιούλιο η ίδια η Samsung ανακοίνωσε την έβδομη συνεχόμενη πτώση στα κέρδη της. Η κυκλοφορία του Galaxy S6 τον περασμένο Απρίλιο δεν την βοήθησε να ανακάμψει στον βαθμό που επιθυμούσε, για τον λόγο αυτό, είναι πιθανόν να θέλει να κάνει διαθέσιμο το Galaxy S7 στους καταναλωτές της το συντομότερο δυνατό.

 

Τα περασμένα χρόνια, η Samsung φρόντιζε ώστε οι παρουσιάσεις των κορυφαίων κινητών της (από τις σειρές Galaxy S και Galaxy Note) να συμπίπτουν με μεγάλα διεθνή συνέδρια τεχνολογίας, όπως συνέβη με το Galaxy S6 το οποίο παρουσίασε επίσημα τον Μάρτιο στο Mobile World Congress στην Μπαρτσελόνα. Όσον αφορά όμως το Galaxy Note 5, το παρουσίασε τον Αύγουστο σε ξεχωριστό event και όχι στην έκθεση IFA τον Σεπτέμβριο, όπως άλλωστε συνήθιζε να κάνει με τη σειρά Galaxy Note.

 

Επιπλέον, σύμφωνα με το Electronic Times, η αλλαγή στην ημερομηνία κυκλοφορίας μπορεί να συνοδεύεται και από γενική αλλαγή στην στρατηγική που ακολουθεί η Samsung αναφορικά με τα κινητά. Πέρα από τις τρεις κατηγορίες κινητών τηλεφώνων (ακριβή, μεσαία και φθηνή κατηγορία) που διαθέτει αυτή τη στιγμή, ενδέχεται να προσθέσει και μια τέταρτη, sub premium, κατηγορία η οποία θα προσφέρεται για καταναλωτές που επιθυμούν μια καλή συσκευή, χωρίς ωστόσο να πληρώσουν πολύ υψηλό ποσό.

 

Η Samsung δεν έχει πραγματοποιήσει κάποια επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με τα παραπάνω.

 

Link.png Site: CNET