Η Samsung μέσω του προγράμματος Maestros στην Ιταλία, με τον γνωστό σχεδιαστή ποδηλάτων Giovanni Pelizzoli και τη φοιτήτρια Alice Biotti της Samsung Maestros Academy, συνεργάζονται για να δημιουργήσουν το "έξυπνο ποδήλατο" που θα χρησιμοποιείται συνδυαστικά με smartphone.

Το Samsung Smart Bike έχει τέσσερα ενσωματωμένα λέιζερ, επιτρέποντας στο χρήστη να δημιουργήσει το δικό του ποδηλατόδρομο με τη χρήση του κινητού και δίνοντας την επιλογή να ενεργοποιήσει ή απενεργοποιήσει τα λέιζερ. Το ποδήλατο φέρει αισθητήρες φωτός οι οποίοι ενεργοποιούν αυτόματα τις ακτίνες λέιζερ όταν πέσει το σκοτάδι καθώς και κάμερα οπισθοπορείας που συγχρονίζεται με το Samsung smartphone, σαν αντικατάστατο του κεντρικού καθρέφτη ενός αυτοκινήτου. Παράλληλα, αυτή η λειτουργία επιτρέπει τη προβολή βίντεο από τη κάμερα στην οθόνη του smartphone ώστε ο ποδηλάτης να βλέπει ανά πάσα στιγμή τι γίνεται πίσω του.

 

Ο σκελετός του ποδηλάτου θα είναι φτιαγμένος από αλουμίνιο που θα εξουδετερώνει τους κραδασμούς στο σώμα από προσκρούσεις στο δρόμο και το τηλέφωνο τοποθετείται στη μέση του τιμονιού. Εν ολίγοις, υποστηρίζει WiFi, Bluetooth, Arduino module, έχει δικιά του μπαταρία, κάμερα και προβολείς λέιζερ. Είναι, δηλαδή, ένας ολοκληρωμένος υπολογιστής.

 

Παρ' όλα αυτά, η Samsung δεν έχει ξεκαθαρίσει αν το ποδήλατο είναι απλά μια σκέψη ή αν θα προχωρήσει στη μαζική παραγωγή και διάθεση στην αγορά.

 

Link.png Site: Businessinsider

Link.png Site: Sammyhub