Η Samsung ηγείται σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας της τεχνολογίας, όπως στην κατασκευή οθονών και ημιαγωγών, στην κατασκευή smartphones και tablets αλλά και στις οικιακές συσκευές.

Σύμφωνα ωστόσο με αναφορές μέσων ενημέρωσης στην Ν. Κορέα, η Samsung αναμένεται να αναστείλει την λειτουργία του τμήματος κατασκευής ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, και να μετακινήσει το ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα medical, optical και smartphone της εταιρείας.

 

Eνδεχομένως αυτή η κίνηση να έχει σχέση με την έρευνα και την ανάπτυξη στις συγκεκριμένες βιομηχανίες ώστε να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο. Δεν έχει γίνει γνωστό αν η Samsung έχει στόχο να επαναλειτουργήσει το τμήμα ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών στο μέλλον ή αν εξετάζει το ενδεχόμενο να μείνει εκτός της βιομηχανίας για τα καλά. Η ιστοσελίδα της εταιρείας samsungcamera.com που έχει να ανανεωθεί μήνες περιλαμβάνει κυρίως μοντέλα mirrorless όπως η NX500, αλλά δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία “τελείωσε” με τις κάμερες εντελώς.

 

Η Samsung δεν θέλησε να σχολιάσει τις σχετικές αναφορές και φήμες, αλλά πρέπει να λάβουμε επίσης υπόψη ότι κάποιοι retailers στην Πορτογαλία σταμάτησαν να πωλούν ψηφιακές κάμερες και φακούς της Κορεάτικης εταιρείας. Αν και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο, υπάρχει το ενδεχόμενο η εταιρεία να επιδιώκει να ανασυνταχθεί, να επανεξετάσει την προϊοντική της προσφορά και να οργανώσει το μάρκετινγκ περισσότερο αποτελεσματικά για να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως είναι οι Sony, Canon, Panasonic, Olympus και Nikon στην αγορά των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Αλλά από την άλλη, το να επιχειρήσεις να επανέλθεις σε μία αγορά με μηδενικά ποσοστά, έχοντας δώσει χώρο στον ανταγωνισμό, είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα. Το πιθανότερο είναι λοιπόν η Samsung να κλείνει το τμήμα ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών για τα καλά.

 

Link.png Site: GSMArena