Το νέο Portable SSD T3 μπορεί να μοιάζει με το παλαιότερο Portable SSD T1 σε αρκετά σημεία, ωστόσο προσφέρει έως και 2TB αποθηκευτικού χώρου, απευθυνόμενο σε απαιτητικούς χρήστες και διαθέτει μεταλλικό κέλυφος.

Το Samsung Portable SSD T3 χρησιμοποιεί μνήμη V-NAND και είναι ικανό για ταχύτητες ανάγνωσης/ εγγραφής έως και 450MB/s, και ενώ είναι ελαφρώς μεγαλύτερο και βαρύτερο από το περσινό T1, εξακολουθεί να χάνεται στην τσέπη. Η σημαντικότερη πάντως εξέλιξη, αφορά στην χωρητικότητα. Έτσι, ενώ προσφέρεται σε εκδόσεις των 250GB, 500GB και 1TB, ο απαιτητικός χρήστης μπορεί να επενδύσει σε μία έκδοση που προσφέρει 2TB χωρητικότητας.

 

Το μικρό, φορητό SSD της Samsung χρησιμοποιεί USB Type-C θύρα (USB3.1) για την σύνδεση με υπολογιστές, smartphones, tablets ενώ προσφέρει κρυπτογράφηση AES 256-bit για όσους ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των δεδομένων τους.

 

Η εταιρεία δημιούργησε επίσης ένα Android companion app, που επιτρέπει την αλλαγή του password –το οποίο χρησιμοποιείτε για την προστασία των δεδομένων σας- ενώ παρέχει πληροφορίες για τον χώρο που απομένει. Δυστυχώς, η Samsung δεν ανακοίνωσε ακόμα το κόστος της συσκευής. Πάντως, όταν είχε ανακοινωθεί η έκδοση 1TB του Portable SSD T1 κόστιζε περίπου $600.

 

 

Link.png Site: Engadget