Σύμφωνα με το Bloomberg, η Samsung θα χρησιμοποιήσει το δικό της SoC (System-on-Chip) στην επόμενη έκδοση του Galaxy S, αποφεύγοντας την χρήση του Qualcomm Snapdragon 810 SoC, το οποίο είχε προβλήματα υπερθέρμανσης.

Η Samsung, δοκίμασε μία νέα έκδοση του Qualcomm Snapdragon 810, και αποφάσισε τελικά να μην το χρησιμοποιήσει.

Η συγκεκριμένη απόφαση -που είχε επιπτώσεις στην μετοχή της Qualcomm- αποτελεί μεγάλο χτύπημα για την Qualcomm, την μεγαλύτερη εταιρεία ημιαγωγών για φορητές συσκευές στον κόσμο, η οποία προμηθεύει με chips τις καλύτερες και περισσότερο δημοφιλείς συσκευές της Samsung.

 

Η Κορεάτικη εταιρεία, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής chips, προσπαθεί να ανεξαρτοποιηθεί και θέλει να προωθήσει το δικό της τμήμα κατασκευής επεξεργαστών, αφού πρόσφατα έκανε και μία σημαντική επένδυση $15 δισεκατομμυρίων για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου λίγο έξω από την Σεούλ.

 

Το νέο Galaxy S θα εξοπλιστεί με τα πλέον σύγχρονα chips της Samsung, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Τόσο η Samsung, όσο και η Qualcomm δεν θέλησαν να σχολιάσουν την συγκεκριμένη απόφαση.

 

"Η Samsung πρόκειται να κυκλοφορήσει το επόμενο Galaxy S τον Μάρτιο, και δεν μπορεί να ρισκάρει την χρήση ενός αμφιλεγόμενου chip στο σπουδαιότερο μοντέλο της εταιρείας" είπε ο Song Myung Sup, αναλυτής της Κορεάτικης εταιρείας HI Investment & Securities Co.

 

Λογικά, το νέο chip της Samsung, Exynos 7 Octa (οκταπύρηνο, με Cortex-A53 και Cortex-A57 πυρήνες, σε συνδυασμό με το νέο 4G LTE modem Cat.9 της Samsung) θα βρίσκεται στο εσωτερικό του νέου Galaxy S.

 

Το νέο Galaxy S6, σύμφωνα με αξιωματούχο της Κορεάτικης εταιρείας θα αποκαλυφθεί στις 2 Μαρτίου. Η εταιρεία δημιούργησε διάφορα πρωτότυπα -με μεταλλικό unibody σχεδιασμό, με μεταλλικό πλαίσιο και γυαλί στο πίσω μέρος κ.ά- ωστόσο δεν έχει ακόμα καταλήξει στο σχέδιο του Galaxy S6.

Επίσης δεν είναι σίγουρο ότι θα κυκλοφορήσει και έκδοση "Edge" στα πρότυπα του Galaxy Note 4.

 

Link.png Site: Bloomberg

Link.png Site: GSMArena