Από ότι φαίνεται ακόμα και καταξιωμένοι κατασκευαστές, του μεγέθους της Samsung, κάνουν λάθη. Μερικές φορές μάλιστα, είναι να απορείς πως κάποια πράγματα παίρνουν το “πράσινο φως” από την φάση των δοκιμών στην φάση της μαζικής παραγωγής.

Είναι πραγματικά σπάνιο, μία μοντέρνα και ιδιαίτερα ακριβή ηλεκτρονική συσκευή να κυκλοφορεί με ένα τόσο σημαντικό κατασκευαστικό λάθος, που μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη, αν όχι σε δύσκολη στην επισκευή, ζημιά στην συσκευή.

 

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην σχεδίαση της θήκης του S Pen. Σε παλαιότερα μοντέλα της σειράς Note, αν ο χρήστης επιχειρούσε (κατά λάθος, επειδή μιλούσε και δεν πρόσεχε τις κινήσεις του, από απροσεξία κ.λπ) να τοποθετήσει το S Pen στην θήκη του ανάποδα, είτε δεν ταίριαζε και έπρεπε να το επανατοποθετήσει σωστά, είτε χρειαζόταν αρκετή δύναμη για να μπει, οπότε και ο χρήστης αντιλαμβανόταν ότι δεν το τοποθετούσε με τον σωστό τρόπο.

 

Στο Galaxy Note 5 όμως, η τοποθέτηση του S Pen στην θήκη του με λανθασμένο τρόπο προκαλεί την ίδια αντίσταση που προκαλεί και στην περίπτωση που τοποθετηθεί σωστά, δηλαδή σχεδόν καθόλου. Αν όμως ο χρήστης το τοποθετήσει στην θήκη αρκετά βαθιά και από την λάθος μεριά, το S Pen θα κολλήσει. Ο χρήστης τότε, είναι πολύ πιθανόν να το τραβήξει με περισσότερη δύναμη στην προσπάθεια του να το ξεκολλήσει και το πιο πιθανό είναι να καταφέρει να το αφαιρέσει από την θήκη του. Αλλά τότε είναι που εμφανίζεται το πρόβλημα, αποτέλεσμα του σχεδιαστικού λάθους της Samsung σύμφωνα με το Android Police: ο μηχανισμός που χρησιμοποιεί η συσκευή για να αντιλαμβάνεται πότε το S Pen βρίσκεται στην θήκη του και πότε όχι, χαλάει.

 

Αυτό ακριβώς συνέβη στο δείγμα που είχαν στο Android Police για τις ανάγκες του review της συσκευής, και από ότι φαίνεται δεν περιορίζεται μόνο στην συγκεκριμένη συσκευή αλλά είναι γενικευμένο, αφού έγιναν αναφορές και από άλλους χρήστες της συσκευής. Τώρα, περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της Samsung και πως θα αντιμετωπίσει το ζήτημα.

 

Είναι υπερβολικό να περιμένει κάποιος να λειτουργεί η συσκευή κανονικά, ακόμα και αν τοποθετήσει το S Pen ανάποδα επειδή ήταν απρόσεκτος ή αφηρημένος; Είναι πράγματι σχεδιαστικό λάθος της Samsung επειδή έπρεπε να είχε προβλέψει ότι κάποιοι χρήστες θα επιχειρούσαν κάτι τέτοιο;

 

 

Link.png Site: AndroidPolice