Γνωρίζοντας τη θέση των δύο εταιρειών στην αγορά των smartphones, θα περίμενε κάποιος ότι η ναυαρχίδα της Samsung, θα ξεπερνούσε σε πωλήσεις τον ανταγωνιστή του, και μάλιστα με διαφορά, ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι κάθε συσκευή.

Εκμεταλλευόμενο διάφορα προβλήματα που είχαν να κάνουν με την κυκλοφορία του Samsung Galaxy S5 στη Ν.Κορέα, τουλάχιστον στην αρχή της σταδιοδρομίας του στην αγορά, το LG G3 κατάφερε να ξεπεράσει τον αντίπαλο του, πουλώντας τρεις φορές περισσότερο τις πρώτες μέρες που έγινε διαθέσιμο.

 

Σύμφωνα με πηγές στη Ν.Κορέα, οι πωλήσεις του Samsung Galaxy S5 για την ίδια περίοδο κυμάνθηκαν μεταξύ 7.000 και 8.000 τεμαχίων ημερησίως, ενώ οι αποστολές για το G3, για τις πρώτες μέρες είναι 25.000 με 30.000 σε καθημερινή βάση. Αν και υπήρξαν σημαντικά προβλήματα με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τη νομοθεσία στη Ν.Κορέα την περίοδο που κυκλοφόρησε το Galaxy S5, κάτι που βεβαίως είχε αντίκτυπο στις πωλήσεις τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του, εντούτοις δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι το LG G3 τα πηγαίνει εξαιρετικά στην εγχώρια αγορά της Ν.Κορέας.

 

Ας βάλουμε όμως τα πράγματα στη θέση τους: οι αρχές στη Ν.Κορέα, αντιλήφθηκαν ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας παραβίαζαν τη νομοθεσία σχετικά με τη μέγιστη επιδότηση για ένα τηλέφωνο. Το πρόστιμο ήταν για 45 ημέρες, να μην μπορούν να προσελκύσουν νέους πελάτες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Galaxy S5 θα έκανε πολύ καλές πωλήσεις, η SK Telecom πίεσε τη Samsung, να προσφέρει το κινητό νωρίτερα από το παγκόσμιο λανσάρισμα της συσκευής. Οι άλλες δύο εταιρείες επίσης -KT και LG Uplus- μπορούσαν να πωλούν το Galaxy S5, υπό ορισμένες προυποθέσεις επίσης. Το γεγονός όμως ότι οι πάροχοι πουλούσαν ένα κινητό, για το οποίο η κατασκεύαστρια εταιρεία δεν έχει ξεκινήσει τη παραμικρή διαφημιστική καμπάνια, σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στις αρχικές πωλήσεις του Samsung Galaxy S5 και οφείλουμε να το διευκρινήσουμε.

 

Όσο αφορά στο LG G3, όπως αναφέραμε τα πηγαίνει εξαιρετικά από πωλήσεις στην Κορεάτικη αγορά, και ελπίζουμε η ίδια επιτυχία να συνεχιστεί και σε άλλες χώρες, επειδή πολύ απλά, ο μεγάλος ανταγωνισμός, θα εξαναγκάσει τις εταιρείες να προσφέρουν ακόμα καλύτερα τηλέφωνα σε χαμηλότερες τιμές στους καταναλωτές.

 

 

Link.png Site: GSMArena