Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, το κινεζκό Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, διερευνά μια υπόθεση στην οποία η Samsung κατηγορείται ότι προσέλαβε ανήλικους εργαζόμενους και παιδιά, στην εταιρεία προμηθειών Shinyang Electronics, ώστε να πετύχει τους στόχους της παραγωγής σε μια περίοδο υψηλής ζήτησης.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση από τις αρχές για την διεξαγωγή αυτής της έρευνας, η Samsung σε ανακοίνωσή της δήλωσε πως σε έρευνα που πραγματοποιήσε η ίδια δεν ανέκυψε κανένα στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα αυτό (δηλ. την παιδική εργασία).

 

Στην ίδια πάντως έρευνα σημειώνεται πως 55 από τους προμηθευτές της εταιρείας, δεν παρείχαν εξοπλισμό ασφαλείας στους εργαζομένους τους, αλλά και πως η εργασία πέραν του κανονικού ωραρίου ήταν ένα συχνό φαινόμενο.

 

Τα νέα αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια εβδομάδα που έχει ήδη αποδειχθεί πολύ κακότυχη για την Samsung.

Όπως είδαμε και σε προηγούμενη είδηση, πριν από μερικές ημέρες σημειώθηκε μια μεγάλου ληστεία σε εργοστάσιο της Bραζιλίας, η λεία της οποίας ανέρχεται σε αξία στα 6.5 εκατομμύρια δολάρια.

 

Link.png Site: Neowin