Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Samsung με το λανσάρισμα του Galaxy Note 7 συνεχίζονται και γίνονται εντονότερα μετά και τη σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (FAA) των Η.Π.Α.

Οι περιπτώσεις εκρήξεων κατά τη φόρτιση, οδήγησαν την νοτιοκορεάτικη εταιρεία σε συνολική ανάκληση δύο εκατομμυρίων συσκευών και στην αντικατάσταση με άλλη έκδοση που δεν περιέχει προβληματική μπαταρία. Με σημερινή της λιτή ανακοίνωση, η FAA εξέδωσε προειδοποίηση στην οποία αναφέρει ότι «Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από την Samsung σχετικά με το μοντέλο Galaxy Note 7, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας συστήνει με έμφαση στους επιβάτες να μην ενεργοποιούν τη συσκευή επί του αεροσκάφους και ούτε να τοποθετούν τη συσκευή στις αποσκευές που παραδίδουν για έλεγχο και μεταφορά».

 

Εκτός από την FAA, παρόμοια τακτική ακολούθησαν νωρίτερα και αεροπορικές εταιρείες της Αυστραλίας και συγκεκριμένοι οι Qantas, Jetstar, Virgin Australia και Tiger Airways, αποκλείοντας τη χρήση και τη φόρτιση του Galaxy Note 7 εντός του αεροπλάνου, χωρίς να απαγορεύουν και σ'αυτή την περίπτωση τη μεταφορά του.

 

Από το μέτωπο της Samsung, η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα στο Galaxy Note 7 προκαλείται μόνο στα μοντέλα που ενσωματώνουν μπαταρία που έχει κατασκευαστεί από τη θυγατρική της εταιρείας, προσθέτοντας ότι «είναι ένα σπάνιο λάθος που παρατηρήθηκε κατά τη διαδικασία κατασκευής».

 

Link.png Site: PhoneArena
Link.png Site: Sammyhub

 

Ενημέρωση 19:02 - Όπως μας ενημέρωσαν δύο φίλοι του site, η Lufthansa προχωράει σε αντίστοιχες ανακοινώσεις πριν τις πτήσεις εντός Ευρώπης.