Η Samsung είναι ένας από τους κατασκευαστές που σημειώνει σημαντικά κέρδη στην αγορά (ο άλλος είναι η Apple), αλλά το τελευταίο τρίμηνο ο Κορεάτης γίγαντας είδε τα κέρδη του να μειώνονται σημαντικά.

Συνολικά τα έσοσα έφτασαν τα 44.7 δισεκατομμύρια δολάρια, αρκετά χαμηλότερα από τα έσοδα $56 δισεκατομμυρίων του τρίτου τρίμηνου της περασμένης χρονιάς. Αυτό είχε ως συνέπεια να ανακοινώσει τα χαμηλότερα κέρδη των τελευταίων ετών (και πιο συγκεκριμένα από το τρίτο τρίμηνο του 2011).

 

Το τμήμα φορητών συσκευών, που αποτέλεσε και το πιο κερδοφόρο τμήμα της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση, με μείωση 15% στις πωλήσεις με τα λειτουργικά κέρδη να σημειώνουν επίσης σημαντική πτώση.

 

Η Samsung λέει ότι αυτό οφείλεται εν' μέρη και στη γκάμα των συσκευών που πουλήθηκαν, επειδή το τελευταίο τρίμηνο πουλήθηκαν περισσότερες low-end και mid-range συσκευές, και αυτό οδήγησε σε πτώση τη Μέση Τιμή Πώλησης (ASP). Έπεσαν οι πωλήσεις του Galaxy S5, και το Galaxy Note 4 "έφτασε αργά" στο τρίμηνο. Η πωλήσεις tablets βελτιώθηκαν πάντως, με αιχμή του δόρατος τη σειρά Galaxy Tabs S που ενσωματώνουν Super AMOLED οθόνες, ωστόσο οι μεγαλύτερες πωλήσεις δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν τις απώλειες από τις μειωμένες πωλήσεις στα κινητά. Η εταιρεία πάντως, περιμένει οι πωλήσεις συνολικά -και των κινητών και των tablets- να παρουσιάσουν αύξηση τη περίοδο των διακοπών.

 

Με τα λειτουργικά κέρδη και τα έσοδα από τις πωλήσεις μειωμένα, ο Kim Hyun-joon, Senior Vice President του τμήματος mobile της εταιρείας εξέφρασε τη πρόθεση της εταιρείας να "ανασχεδιάσει ριζικά τη προϊοντική γκάμα της", μεταξύ άλλων τυποποιώντας ορισμένα στοιχεία/ χαρακτηριστικά ανάμεσα στα προϊόντα της, ώστε να προσφέρει περισσότερο ανταγωνιστικές τιμές, σε κάθε τμήμα της αγοράς.

 

gallery_286955_1415_94416.jpg

 

gallery_286955_1415_160580.jpg

 

Link.png Site: GSMArena

Link.png Site: The Verge